Αρχική Exclude Ελευσίνα: Σύλληψη 39χρονου για απάτες, κλοπές, ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων -Παρίστανε τον...

Ελευσίνα: Σύλληψη 39χρονου για απάτες, κλοπές, ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων -Παρίστανε τον λογιστή

Ελευσίνα

Συνελήφθη, στην Ελευσίνα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 39χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται γυναίκα συνεργός του. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο δράστης κινούμενος με όχημα μαζί με τη συνεργό του, πλησίασαν στην περιοχή της Ελευσίνας ηλικιωμένο και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού.

Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα όσα του έλεγαν, κάλεσαν τηλεφωνικά άγνωστη γυναίκα, η οποία προσποιήθηκε την κόρη του παθόντα.

Ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε την προσπάθεια εξαπάτησής του και έτσι οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι πλησίαζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Σε περιπτώσεις που τα θύματά τους αντιλαμβάνονταν την απάτη, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία, προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, ενώ σημειώνεται ότι κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.