Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές: Ο πειρασμός του Αλέξη Τσίπρα για συγκεκριμένη ημερομηνία

Εκλογές: Ο πειρασμός του Αλέξη Τσίπρα για συγκεκριμένη ημερομηνία

Τσίπρας

Στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, αναφέρεται σε αναλυτικό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto», το οποίο φέρει τον τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στον πειρασμό να πάει σε εκλογές τον Μάιο».

«Η Ελλάδα μπορεί, στα χνάρια της Ισπανίας, να πάει σε πρόωρες εκλογές. Η ημερομηνία μπορεί να είναι εκείνη της 26ης Μαΐου και η απόφαση ενδέχεται να έχει ήδη ληφθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

Σύμφωνα με την «Il Manifesto», «υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκπλήξει τους πάντες και θα εξαντλήσει την τετραετία μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά υπερισχύει η άποψη ότι, τελικά, θα οργανωθεί μια μεγάλη “εκλογική ημέρα” στα τέλη Μαΐου».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποφασίσει να εκμεταλλευθεί τη δύσκολη στιγμή που διανύουν, στη φάση αυτή, τα μικρότερα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής».

«Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θέλει να γίνει και ο πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου», γράφει η «Il Manifesto», ενώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως τα κοινωνικά μέτρα τα οποία εφαρμόζει (αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων) θα τη βοηθήσουν να καλύψει την διαφορά με τη συντηρητική παράταξη, όπως αυτή αποτυπώνεται σε κάποια γκάλοπ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, φυσικά, δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του μέχρι το τέλος, στοχεύοντας στον αιφνιδιασμό και στην έκπληξη για να αφαιρέσει την πολιτική πρωτοβουλία από τους αντιπάλους του», καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.