Αρχική Exclude Έγκλημα στον «Ερυθρό Σταυρό»: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την υπόθεση

Έγκλημα στον «Ερυθρό Σταυρό»: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την υπόθεση

αστυνομικών

Mε λευκές, ολόσωμες ιατρικές φόρμες, το κλιμάκιο των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μπήκε χθες το πρωί στους θαλάμους του «Ερυθρού Σταυρού» για να εξιχνιάσει ένα πρωτοφανές στα αστυνομικά χρονικά έγκλημα.

Θύμα ένας 76χρονος που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και παρότι διασωληνωμένος νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου. Αν και τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κατάσταση της υγείας του είχε παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης και οι γιατροί αισιοδοξούσαν ότι θα έβγαινε ζωντανός από το νοσοκομείο, αργά το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε.

Οι γιατροί έσπευσαν στο δίκλινο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν αμέσως μόλις τα μηχανήματα που παρακολουθούσε και ενημέρωνε για την κατάσταση των ζωτικών του οργάνων σήμανε συναγερμό. Ήταν όμως ήδη αργά καθώς οι προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν στη ζωή δεν είχαν αποτέλεσμα.

Διεπίστωσαν όμως κάτι ιδιαίτερα παράξενο: ο αναπνευστήρας που υποστήριζε την αναπνοή του ασθενούς είχε αφαιρεθεί από τον 76χρονο! Το επόμενο πρωί ενημέρωσαν την αστυνομία και κλιμάκια της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανέλαβαν να διεξάγουν αυτοψία στο χώρο.

Οι αστυνομικοί φόρεσαν ολόσωμες λευκές φόρμες προστατευτικές μάσκες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι γιατροί στις ΜΕΘ και μπήκαν στο θάλαμο, όπου νοσηλευόταν ένας ακόμα ασθενής με κορωνοϊό, υπήκοος Αλβανίας 58 ετών. Πήραν αποτυπώματα από τον αναπνευστήρα του 76χρονου και τα συνέκριναν με δακτυλικό αποτύπωμα του 58χρονου, που βρισκόταν στο διπλανό κρεβάτι. Προέκυψε ταύτιση.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν έδωσε προανακριτική απολογία καθότι η κατάσταση της υγείας του δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο. Τυπικά συνελήφθη ωστόσο και συνέχισε να νοσηλεύεται φρουρούμενος. Φέρεται πάντως να είπε ότι αφαίρεσε τον αναπνευστήρα του 76χρονου επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος.

Η σύζυγος του θύματος είναι σε καθεστώς καραντίνας στο σπίτι της και δεν κατέθεσε στο πλαίσιο της προανάκρισης. Στους αστυνομικούς μίλησε η κόρη. Ο 58χρονος, που επίσης βρισκόταν σε στάδιο ανάρρωσης, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ξυλοδαρμό και πρόσφατα για ασέλγεια σε ανήλικο. Στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί συμπτώματα ψύχωσης σε αποθεραπευθέντες ασθενείς COVID.