Αρχική OUR VIEW EDITORIAL Editorial: Με την άκρη του ματιού

Editorial: Με την άκρη του ματιού

Του Αλέκου Θεοφιλόπουλου 

Με αυτόν τον τρόπο έβλεπαν πάντα οι κυβερνώντες τη Δυτική Αθήνα. Μια τεράστια έκταση με περισσότερους από 10 Δήμους, που τα έχει όλα. Θάλασσες, βουνά και πεδιάδες. Και ακόμα, βαριά βιομηχανία και πάνω από χίλιες βιοτεχνίες. Ανάμεσά τους μικρότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν απέναντι στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Η Δυτική Αθήνα όμως, εξακολουθεί να σηματοδοτεί την ανάπτυξη και να προσφέρει στον κρατικό κορβανά εκατομμύρια ευρώ. Οι άνθρωποί της, με πυξίδα την επιβίωση εξακολουθούν να μάχονται απέναντι σε μια σκληρή πραγματικότητα.

Είναι οι μικροί συνηθισμένοι άνθρωποι, υπερήρωες, που δεν τους αναφέρει καμιά ιστορία, γιατί απλά τη γράφουν οι ίδιοι. Αυτοί οι χιλιάδες ανώνυμοι βιοπαλαιστές, που προσπαθούν μέσα από το μεροκάματο της καθημερινότητας να θρέψουν τις φαμίλιες τους.

«Δέκα δήμοι, μια γειτονιά» είναι το βασικό σύνθημα της εφημερίδας μας, όπως και η επανεκκίνηση για τη βελτίωση των προσωπικών μας σχέσεων. Ας θυμηθούμε πόσα χρόνια έχουμε να πούμε καλημέρα στον γείτονα.

Πότε, έξω από μικροπολιτικές των αποτυχημένων αιρετών συγκεντρωθήκαμε για να απαιτήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας; Πότε οργανωθήκαμε, έξω από κομματικές ομπρέλες σαν συντεταγμένη κοινωνία για να δώσουμε απαντήσεις στην παρατεταμένη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας;

Τούτη εδώ η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας, δεν ανακάλυψε την… Αμερική. Απλά θα προσπαθήσει μαζί σας να χτίσει μια διαφορετική επικοινωνία. Μια διαφορετική προσέγγιση στα καυτά προβλήματα της εποχής. Θα προσπαθήσει να μείνει μακριά από λαϊκισμούς και ίντριγκες, απόρροια αποτυχημένων ανεπάγγελτων πολιτικών ανδρών.

Στην τακτική μας επικοινωνία με τους Δήμους, ζητάμε μόνο ΔΡΑΣΕΙΣ. Και φυσικά, θα δημοσιεύουμε και τις αντιδράσεις που θα συνοδεύονται από προτάσεις.

Πρώτοι εμείς δεν πρέπει να βλέπουμε με την άκρη του ματιού μας, πρόσωπα και καταστάσεις. Με καθαρό βλέμμα και αντίστοιχες προθέσεις, οφείλουμε να απλώσουμε χέρι βοήθειας σε όσους το χρειάζονται. Το επιχείρημα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» δε βοηθάει μια κοινωνία να βγει από τα αδιέξοδα. Όλοι μαζί μπορούμε. Γιατί σας θυμίζω, ο Μαραντόνα πήρε ένα παγκόσμιο Πρωτάθλημα μόνος του. Οι ομάδες πήραν περισσότερα.

Υ.Γ. 1 Καλημέρα λοιπόν, Δυτική Αθήνα. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και όσο υπάρχουν άνθρωποι, η ελπίδα δε θα πεθάνει ποτέ.

Υ.Γ. 2 Για την τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά η City View σε κάθε φύλλο θα προσπαθεί να την υπενθυμίζει στους αρμόδιους.

Υ.Γ. 3 Την καθημερινή μας επικοινωνία θα την βρείτε και στην ηλεκτρονική μας σελίδα www.ctview.gr

Εφημερίδα City View – Τεύχος 1ο