Αρχική OUR VIEW EDITORIAL Editorial 9ου τεύχους της City View: Η ελπίδα

Editorial 9ου τεύχους της City View: Η ελπίδα

Αυτή η Χρονιά, όπως και κάθε προηγούμενη, τα είχε όλα. Κρίσεις, επικρίσεις, αναβολές, φυσικές καταστροφές και πολλές υποσχέσεις.

Η οικονομική κατάσταση μία από τα ίδια. Τα capital control, οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσια ταμεία συνεχίζουν να συσσωρεύονται και οι πολίτες σε έναν συνεχή αγώνα καθημερινής επιβίωσης.

Η στάση όμως των Ευρωπαίων ηγετών προς τη χώρα μας, αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει. Τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που έως τώρα μας κατακεραύνωναν ρίχνουν φως στο τούνελ της καταστροφολογίας στέλνοντας κάποια μηνύματα αισιοδοξίας. Οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν αργή και σταθερή βελτίωση, το μόνο που μένει είναι να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη.

Το θέμα των μεταναστών επίσης παραμένει στάσιμο με τους αλλοδαπούς στοιβαγμένους στα κέντρα φιλοξενίας που τείνουν να γίνουν μόνιμα. Η Ευρώπη σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας της». Στον αντίποδα ο Πάπας της Ρώμης αναγνωρίζει την προσφορά της χώρας μας προς τους άμοιρους αυτούς ανθρώπους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο δύο ηγέτες να λογομαχούν σαν έφηβοι σε παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας για το ποιος θα πατήσει το κουμπί με τα πυρηνικά όπλα.

Σε τοπικό επίπεδο ο λαός της Μάνδρας να μετράει τις πληγές του από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Ακούει τα λόγια, τους αριθμούς και τις υποσχέσεις με επιφύλαξη και βαθειά μέσα του αναθαρρεί η ελπίδα. Αυτή την ελπίδα κρατάμε και εμείς σαν φλόγα αναμμένη μαζί με τα πέντε μεγάλα δομικά έργα της Δυτικής Αττικής, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.

Το 2018 ελπίζουμε σε όλα τα καλά, που θα έρθουν, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι!

Εφημερίδα City View – 9ο τεύχος
Κ. Μαχαλιώτης