Αρχική OUR VIEW EDITORIAL Editorial 8ου τεύχους της City View: Ο χρόνος

Editorial 8ου τεύχους της City View: Ο χρόνος

Ο χρόνος συνήθως, κάνει πολλές δουλειές ταυτόχρονα. Γιατρεύει, συμβουλεύει αν τον προσέχεις, γίνεται προσωρινός σύμμαχος, αλλά πάντα υπολογίζεται ως αντίπαλος του ανθρώπου.

Το τέρας της γραφειοκρατίας για παράδειγμα (πετυχημένο το σκίτσο του Μάνου) τον έχει πάντα σύμμαχο. Όπως στην περίπτωση των φονικών χειμάρρων στην Μάνδρα. Έγγραφα και ρέματα σε παράλληλες πορείες. Είκοσι χρόνια αλισβερίσι για το ποιος θα φτιάξει ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ. Αμπάζωτα και μπαζωμένα ρέματα, αλλά δυστυχώς μας τελείωσαν τα ψέματα με 24 νεκρούς από μια νεροποντή!!!

 

Και περιουσίες κατεστραμμένες. Το βιός μιας ζωής βουτηγμένο στα λασπόνερα του όρους Πατέρα. Αρχικά, οι πολιτικοί, προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες εκατέρωθεν. Όμως η εικόνα της τεράστιας καταστροφής την επόμενη ημέρα τους βρήκε μουδιασμένους.

Μισόλογα, συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και η υπόσχεση για βοήθεια. Στο προσκλητήριο της αλληλεγγύης για την πληγωμένη Μάνδρα, έδωσε το παρόν ολόκληρη η Ελλάδα. Ήταν μια μικρή ηλιαχτίδα μέσα στον όλεθρο και την καταστροφή. Μια ελπίδα ότι μπροστά στον κίνδυνο μπορούμε να ενωθούμε.

Ωστόσο, το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι ποιος φταίει. Παραμένει σε κρίση η υλοποίηση των υποσχέσεων για ολοκλήρωση των έργων για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις.

Η CITY VIEW παρουσιάζει την «τρελή» πορεία των εγγράφων για τους δύο χειμάρρους της Μάνδρας. Όμως αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για να χτυπηθεί το τέρας της γραφειοκρατίας ίσια στον «σακατεμένο» του εγκέφαλο.

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τον χρόνο δεν υπάρχουμε. Ο χρόνος που κυλάει άλλοτε αργά και βασανιστικά και άλλοτε σαν ένα ορμητικό ποτάμι. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά. Ο χρόνος δεν κυλάει ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Αφήνει πάντα ανοιχτούς λογαριασμούς. Αφήνει πίσω του κατά κανόνα τους ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ. Για εκείνους που η ανατολή δεν έχει νόημα και η δύση τους βρίσκει αποκαμωμένους στα κρεβάτια τους.

Για τους έχοντες και κατέχοντες, κτυπά η καμπάνα του χρόνου. Που ίσως πιστεύουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τον χρόνο και να παραμείνουν ΑΙΩΝΙΑ στην γη. Εμάς όμως όλους δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν άλλο. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Υ.Γ.: Μοιράσαμε το εξώφυλλο της CITY VIEW. Σε ευχές και δάκρυα. Για εκείνους που έφυγαν ξαφνικά και άδικα. Και για εμάς, που μείναμε πίσω για να διορθώσουμε άμεσα την κατάσταση.

Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Εφημερίδα City View – 8ο τεύχος
Α.Θ.