Αρχική OUR VIEW EDITORIAL Editorial 7ου τεύχους της City View: Η Δήμαρχος

Editorial 7ου τεύχους της City View: Η Δήμαρχος

Εικόνα για την Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Είναι η μόνη γυναίκα Δήμαρχος στους δέκα Δήμους της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής. Η Γιάννα Κριεκούκη δεν είναι πολιτικός, με τον όρο και την έννοια που έχουν προσδιορίσει αιρετοί και άλλοι στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε για τον 5ο μεγαλύτερο Δήμο στην Ελλάδα, άνοιξε την καρδιά της και εξομολογήθηκε τα όνειρά της, αλλά και το μεγάλο στοίχημα που θέλει να κερδίσει μαζί με τους συμπολίτες της. «Θέλω» είπε «έναν αναβαθμισμένο, φιλόξενο και πεντακάθαρο Δήμο. Είμαι όλη μέρα στους δρόμους, για να δω από κοντά τα προβλήματα και να προσπαθήσω να τα επιλύσω. Είναι δύσκολο, καθώς οι πόροι είναι περιορισμένοι».

Και που δεν είναι λιγοστοί, κυρία Δήμαρχε.

Σε αυτό το μακρύ και δύσκολο ταξίδι του πρώτου πολίτη της Μάνδρας-Ειδυλλίας δεν αισθάνεται μόνη. Την συντροφεύουν η αγάπη και η εμπιστοσύνη των συνδημοτών της. Η επίλυση κάποιου προβλήματος, ακόμα και μηδαμινού, την κάνει αισιόδοξη αλλά αγανακτεί όταν δεν πετυχαίνει τους στόχους της.

Είναι πεισματάρα. Δεν το βάζει εύκολα κάτω. Διεκδικεί καλύτερη καθημερινότητα για τους κατοίκους των 500.000 στρεμμάτων που περιλαμβάνει ο Δήμος της. Πηγαίνει κάθε τόσο στα υπουργεία για να γνωστοποιήσει αιτήματα και για να διεκδικήσει πράγματα. Προσέχει τις ανάγκες των επιχειρήσεων στην βιομηχανική ζώνη, γιατί οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν πόρους στο Δήμο αλλά και θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του. Δεν προσπάθησε να μας κρυφτεί. Έδωσε άμεσες απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, αν και όπως τόνισε αρκετές φορές: «Προτιμώ να δουλεύω για να γίνεται έργο παρά να μιλάω στα μέσα ενημέρωσης».

Μεγάλο αγκάθι, η πρόθεση της περιφέρειας να μετατρέψει ένα εκπληκτικό φυσικό δάσος όπως είναι το Μελετάνι, σε αποθήκη σκουπιδιών, κοινώς χωματερή. Η City View, πήγε μαζί της και στην επίμαχη περιοχή αλλά και σε όλες της Ενότητες του Δήμου, σε απομακρυσμένους οικισμούς καθώς και στα εκπληκτικά παραθαλάσσια θέρετρα Πόρτο Γερμενό, Αλεποχώρι και Ψάθα.

Ήταν επιβεβλημένη η πρόθεσή μας, να γίνει πρωτοσέλιδο, αυτός ο τεράστιος Δήμος. Προσπαθούμε να θυμίσουμε σε όλους, ότι η παρατεταμένη υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ανάπτυξης και όχι υποβάθμισης.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε κτυπώντας κλειστές πόρτες. Αυτοί όμως είμαστε στην City View. Την δική σας εφημερίδα.

Υ.Γ.: Έστω και αν κάποιοι νεόκοποι πολιτικοί με Δημαρχιακές βλέψεις δεν μας περιλαμβάνουν στα γκάλοπ, που διοργανώνουν οι ίδιοι.

Εφημερίδα City View – 7ο τεύχος
Α.Θ.