Αρχική OUR VIEW EDITORIAL Editorial 5ου τεύχους της City View

Editorial 5ου τεύχους της City View

Το πρώτο κουδούνι

Αμπε-μπα-μπλόμ. Φτου ξελευτερία και καλή αντάμωση. Με τους φωστήρες του Έθνους. Τους βουλευτές και υπουργούς. Τους πρώην, νυν και αεί!

Που μετά τον πάτο της οικονομίας, επιχειρούν μέσα στο «βαρέλι» της παιδείας να φτάσουν στο τέρμα, με ατέλειωτα «τσιγαροσυμβούλια» και συζητήσεις.

Με τις νέες τροπολογίες, οι μαθητές αλλάζουν κάθε μέρα κατευθύνσεις. Οι γονείς ζαλισμένοι από τις «σφαλιάρες» του ΕΝΦΙΑ, τις μειώσεις μισθών και τις ταυτόχρονες αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης, τρέχουν πανικόβλητοι με μόνο ζητούμενο την επιβίωση.

Αχταρμάς η ΠΑΙΔΕΙΑ. Φαίνεται ότι οι φίλοι μας Ευρωπαίοι προσανατολίζονται στην εκμοντερνισμένη ιδέα, τα Ελληνόπουλα, να λαμβάνουν την ανάλογη μόρφωση για γκαρσόνια και θεραπαινίδες.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι νέες γενεές με τις επιδόσεις τους (μια ματιά στο οπισθόφυλλο της City View θα σας πείσει) δίνουν ηχηρές απαντήσεις στους ανθρώπους των Βρυξελλών και όχι μόνο, και σε εκείνους, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, που αποσκοπούν για προσωπικό, οικονομικό συμφέρον να τελειώσουν αυτή την χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα αντιστεκόμαστε. Δεν έχουμε βγει στους δρόμους. Δεν έχουμε βάλει δύσκολα στους κρατούντες. Όμως η οργή και η αγανάκτηση αρχίζει να ξεχειλίζει. Δεν πρέπει να σπάσει ο κοινωνικός ιστός. Δεν πρέπει να ρίχνουμε αναθέματα στους άλλους. Ο διάλογος σε συνδυασμό με την νηφαλιότητα μπορεί να μας επαναφέρει στο σωστό μονοπάτι της προόδου και της ευημερίας. Οι νέοι μας είναι πρωτοπόροι. Εμείς θα μείνουμε ουραγοί;

ΥΓ 1: Στο πρωτοσέλιδο μας με καυστικό τρόπο, επισημαίνουμε τα λάθη, τις ακρότητες και τις παραβλέψεις όσων παίρνουν αποφάσεις για την παιδεία.

ΥΓ 2: Η προσέγγιση είναι καθαρά κοινωνική. Οποιοσδήποτε πολιτικός συσχετισμός είναι βέβαιο ότι δεν μας αφορά.

ΥΓ 3: Οι πολυάριθμες κοινότητες εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων οφείλουν να σκύψουν πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα και να δώσουν λύσεις.

ΥΓ 4: Αν ενοχλεί τόσο πολύ η πρωινή προσευχή ή ακόμα και ο Εθνικός Ύμνος, η κατάργησή τους σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να αλλάξουμε ταυτότητα. Με ένα NO NAME μπορεί και να γλιτώσουμε δια βίον από τα «μαύρα κοράκια».

Εφημερίδα City View – 5ο τεύχος
Α. Θεοφιλόπουλος