Αρχική OUR VIEW EDITORIAL Editorial 4ου τεύχους της City View

Editorial 4ου τεύχους της City View

Εδώ ο κόσμος χάνεται

Διεθνής τρομοκρατία, ντόπιες συρράξεις με αφορμή τον άδικο χαμό ενός μικρού αγοριού στο Μενίδι και μικρά παιδιά στο Λονδίνο, που τα πέταγαν οι γονείς τους από τα παράθυρα στον ουρανοξύστη που πήρε φωτιά κοντά στο Νόττινγκ Χιλ. Στο ίδιο δελτίο, οι θρησκευτικές διενέξεις των Μουσουλμάνων.

Μία περίεργη ανάφλεξη στον μισό πλανήτη. Εμείς, πήραμε την δόση και περιμένουμε αξιολόγηση και την επόμενη. Γίναμε οι ναρκομανείς της οικονομίας. Υπάρχουν και άλλα. Κάθε σπίτι και καημός που λέει και ο φίλος μου ο Λιάκος.

Αποφασίσαμε στην City View να σπάσουμε αυτό το μαύρο πέπλο, χωρίς να παραποιήσουμε την πραγματικότητα. Γιατί η ζωή συνεχίζεται και πορεύεται χέρι-χέρι με την ελπίδα.

Καλλιστεία 2017

Διαγωνισμός για τα νιάτα. Δροσιά, χάρη, χαμόγελα, ένα μπουκέτο από αγόρια και κορίτσια, που θα δώσει την δική του μάχη στον τελικό της 21ης Ιουλίου. Είναι κάτι. Είναι μία όαση. Είναι μια αχτίδα φωτός μέσα στην μαυρίλα και την μιζέρια που εγκαταστάθηκε απρόσκλητα στην καθημερινότητά μας.

Θα μου πει κάποιος εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν, και όμως. Το περασμένο πρωτοσέλιδο με την Αγία Ελένη κουβεντιάστηκε θετικά. Η πίστη γεννάει την ελπίδα. Είναι βέβαιο ότι τα νιάτα της Ελλάδας με ή χωρίς συμμετοχή σε καλλιστεία, αντιπροσωπεύουν και ενσαρκώνουν τα όνειρα των προηγούμενων γενεών.

Γιατί απλά ο κόσμος δεν χάθηκε ακόμα. Ζαλισμένος είναι. Εμείς, δείχνουμε ότι η απελπισία δεν είναι μονόδρομος. Με αυτές τις θετικές σκέψεις ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους με υπομονή και αγάπη.

Εφημερίδα City View – 4ο τεύχος
Α. Θεοφιλόπουλος