Αρχική OUR VIEW EDITORIAL Editorial 10ου τεύχους: Ο πολιτισμός είναι στη φύση μας

Editorial 10ου τεύχους: Ο πολιτισμός είναι στη φύση μας

Εικόνα για το εξώφυλλο του 10ου τεύχους της city view

Ο πολιτισμός μιας χώρας εκφράζεται με πολλές μορφές. Ο βασικός πυλώνας του πολιτισμού μας είναι το παρελθόν, που στέκει αγέρωχο στους αιώνες, για να μας θυμίζει τις ρίζες μας και να καθοδηγεί το μέλλον.

Πολιτισμός είναι, επίσης, εκτός από τις διάφορες μορφές τέχνης, η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία, τα έργα και οι πράξεις αλληλεγγύης. Οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής εκφράζουν αυτή τη μορφή του πολιτισμού έμπρακτα, μέσα από δράσεις και έργα, που στόχο έχουν την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ο Δήμος Πετρούπολης συμπαραστάθηκε στα προσφυγόπουλα δωρίζοντας σχολικά είδη και παιχνίδια. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαίρου του Γ.Σ. Περιστερίου διοργάνωσαν φιλανθρωπικό αγώνα για την στήριξη της «Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών». Ο Δήμος Αιγάλεω δημιούργησε Παιγνιοθήκη για παιδιά και εφήβους με αναπηρία.

Η παιδεία είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Ο αγωγός που μεταφέρει και διαφυλάσσει τον πολιτισμό.

Η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ασπροπύργου, με κορυφαίο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, για την ίδρυση Τμήματος Φυσικών Πόρων στην περιοχή, είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα που πρέπει να αναδειχθεί.

Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν να συντηρούμε τα πολύτιμα μνημεία μας, όπως την Μονή Δαφνίου. Ένας θησαυρός της Δυτικής Αττικής, ένα σύμβολο που μας υπενθυμίζει ότι ο πολιτισμός είναι στη φύση μας!

Editorial
Εφημερίδα City View – 10ο τεύχος