Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή

ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Θεσσαλονίκη: Ετοίμαζαν έφοδο σε σύνδεσμο οπαδών του Άρη

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), για το σημερινό περιστατικό εξωτερικά του κτιρίου της Βουλής.

Κάποιοι ίσως αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, όμως, η αλήθεια είναι ότι η ΕΛΑΣ το περίμενε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του vima.gr και συγκεκριμένα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είχε αποκαλύψει και προειδοποιήσει για επικείμενη επίθεση στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα.

Το ρεπορτάζ ανέφερε αναλυτικά:

Επιδρομή στο κτίριο της Βουλής φοβάται η ΕΛΑΣ , λόγω κυρίως της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα! Η Αστυνομία, έντρομη από το κύμα επιθέσεων αντιεξουσιαστών λόγω της μη χορήγησης της 7ης άδειας στον “Λουκά” της 17Ν αλλά και της αδυναμίας της να αποτρέψει τις καταδρομικές επιθέσεις, αποφάσισε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη Βουλή. Με τον φόβο ότι μέχρι κι αυτός μπορεί πλέον να είναι ο στόχος των αντιεξουσιαστών που κλιμάκωναν τις τελευταίες ημέρες την δράση τους.

Το εν λόγω έγγραφο της ΕΛΑΣ έχει τίτλο “Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων” και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει “παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του”. Στο έγγραφο ζητείται “ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού” από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.