Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δυτική Αττική: Εξάρθρωση σπείρας που “χτυπούσε” και σε Περιστέρι-Πετρούπολη

Δυτική Αττική: Εξάρθρωση σπείρας που “χτυπούσε” και σε Περιστέρι-Πετρούπολη

Περιστέρι

Σπείρα που δρούσε και στην Δυτική Αττική εξαρθρώθηκε έπειτα από συστρατευμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και του κινητού γραφείου της EUROPOL.

Το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου που “χτυπούσε” και στην Δυτική Αττική ήταν η δόμησή του, στο πλαίσιο των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Ευρασιατικού Οργανωμένου Εγκλήματος. Ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι “VOR V ZAKONE” ή “Thieves in Low”. Τα μέλη της σπείρας είχαν κοινή εθνική και οικογενειακή βάση και δρούσαν υπό τις εντολές στελέχους της γεωργιανής μαφίας.

Τρεις άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δυο ακόμα άτομα. Πρόκειται για άνεργους αλλοδαπούς με καθημερινή εγκληματική δραστηριότητα εδώ και δυο χρόνια.

Η σπείρα δραστηριοποιούνταν πρωινές ώρες σε περιοχές με λαϊκή αγορά. Οι ληστές προσέγγιζαν την περιοχή με αυτοκίνητο. Προσποιούμενοι τους διανομείς φυλλαδίων εισέρχονταν σε πολυκατοικίες όπου και παραβίαζαν τις πόρτες. Συνήθως έπαιρναν χρήματα και κοσμήματα που κατέληγαν σε ενεχυροδανειστές καθώς και οικιακές συσκευές που φρόντιζαν να στέλνουν σε συγγενείς τους στο εξωτερικό.

Η λεία τους υπολογίζεται στα 200.00€ ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 28 περιπτώσεις κλοπών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, πολλές πιστωτικές κάρτες, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, αυτοκίνητα, κάρτες SIM, χρήματα, κοσμήματα, επώνυμα δερμάτινα προϊόντα καθώς και αποδεικτικά εμβασμάτων και συναλλαγών με ενεχυροδανειστές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.