Αρχική LIFESTYLE Δροσιστικό γλυκό ψυγείου για τις πρώτες ζέστες…

Δροσιστικό γλυκό ψυγείου για τις πρώτες ζέστες…

Ο καιρός αρχίζει και ζεσταίνει και βέβαια όλοι μας εκτός από το να γλυκαθούμε, θέλουμε και να δροσιστούμε. Τι καλύτερος τρόπος λοιπόν από το να φτιάξουμε μόνοι μας με αγνά υλικά, εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο μας γλυκό ψυγείου. Φτιάξτε το και απολαύστε το με τους φίλους και την οικογένειά σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα ακούσετε τα πιο γλυκά σχόλια!

Υλικά:

1 πακέτο πτι μπερ σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια

4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

250 γρ. βιτάμ

8 κ.σ. ζάχαρη

6 κ.σ. κορν-φλάουρ

60 γρ. κουβερτούρα

1 κουτί φυτική σαντιγύ Morfat

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Νιφάδες κουβερτούρας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα σπασμένα μπισκότα σε παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ και το αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ώστε να διαλυθεί πριν προλάβει να ζεσταθεί πολύ το γάλα και σβωλιάσει. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σταδιακά, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να δούμε ότι η κρέμα γίνεται λεία, βελούδινη και πηχτή.

Αποσύρουμε από το μάτι και αδειάζουμε αμέσως το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω στα σπασμένα μπισκότα. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ τη Morfat μέχρι να αφρατέψει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη κρέμα.

Αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος, πάνω από τα μπισκότα με τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Tip: Μπορείτε να γαρνίρετε και με ότι άλλο σας αρέσει, όπως τριμμένους ξηρούς καρπούς ή τριμμένα μπισκότα.