Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δούρου: Δείγματα κοινωνικής αλληλεγγύης τα Κέντρα Κοινότητας

Δούρου: Δείγματα κοινωνικής αλληλεγγύης τα Κέντρα Κοινότητας

στην Μάνδρα

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χαϊδαρίου.

«Εδώ στο Χαϊδάρι αλλά και παντού, σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Αττικής, όπου τα Κέντρα Κοινότητας επιτελούν σπουδαίο και αναντικατάστατο έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου. Την Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας.

Η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι τα 56 Κέντρα Κοινότητας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού της Προγράμματος, με πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 6 χρόνια «είναι ένα από τα χειροπιαστά δείγματα του πώς εννοεί αυτή η Διοίκηση της Περιφέρειας την κοινωνική αλληλεγγύη».

«Είτε πρόκειται για την παροχή χρηστικών πληροφοριών σχετικά με την ανεύρεση εργασίας είτε για τη βοήθεια κάλυψης καθημερινών αναγκών συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημείωσε η ίδια. «Στην υπηρεσία των πιο ευάλωτων κοινωνικά, να λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής ασφάλειας».

«Για τον λόγο αυτό, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει περιοριστεί στα Κέντρα Κοινότητας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο, τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, χρηματοδοτεί τη λειτουργία σειράς κοινωνικών δομών, όπως 82 Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια, 48 Κοινωνικά Φαρμακεία, 24 Κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία και δεκάδες δομές για αστέγους, κακοποιημένες γυναίκες, ηλικιωμένα άτομα.

Και όλα τούτα αποτελούν την παρακαταθήκη για την Αττική της αξιοπρέπειας, της εργασίας, της αλληλεγγύης» τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής.