Αρχική CULTURE Δωρεάν προβολές και παραστάσεις στον Δήμο Περιστερίου

Δωρεάν προβολές και παραστάσεις στον Δήμο Περιστερίου

Εικόνα για το κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς.

Στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές δωρεάν κινηματογραφικές προβολές και παραστάσεις.

είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις κινηματογραφικές προβολές και παραστάσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Το Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” βρίσκεται στην οδό Βασιλικών 6, Κηπούπολη.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00 Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Κινηματογράφος & Μετανάστευση” “ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ”. Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς. Ηθοποιοί: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Τζούλιαν Κέλερ, ‘Ερικ Καραβακά, Ούλριχ Τουκούρ, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννυ Λούλου. Το πλοίο που μεταφέρει τον Ηλία και πολλούς άλλους λαθρομετανάστες πέφτει σε μπλόκο του λιμενικού, εκείνος όμως καταφέρνει να βγει στην ακτή και καταφεύγει σ’ ένα πολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα, από το οποίο προσπαθεί να “δραπετεύσει” προς το Παρίσι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00 Παράσταση μαριονέτας “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ” από το Θέατρο Μαριονέτας ΓΚΟΤΣΗ. Το έργο αναφέρεται στην προστασία και την προσφορά του δάσους στον άνθρωπο. Πλούσια σκηνικά, πολλές μαριονέτες, μουσική και αλλαγές σκηνικών που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ” του Μανούσου Μανουσάκη. Eλληνική δραματική 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116′. Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης. Ηθοποιοί: Αντρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου. Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με το γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “COCO”. Ταινία Disney Α’ προβολής
Animation 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 109′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Σκηνοθεσία: Λι Άνκριτς, Έιντριαν Μολίνα. Λόγω μιας παλιάς “αμαρτωλής” ιστορίας, εδώ και γενιές η οικογένεια του μικρού Μιγκέλ απαγορεύει κάθε ενασχόληση των μελών της με τη μουσική. Εκείνος όμως θέλει να γίνει κιθαρίστας, πάθος το οποίο θα τον οδηγήσει στη Χώρα των Προγόνων και θα τον βάλει σε θανάσιμους μπελάδες.