Αρχική Exclude Δωρεάν εξετάσεις μέσω του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αιγάλεω

Δωρεάν εξετάσεις μέσω του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αιγάλεω

ΚΕΠ

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Αιγάλεω έχει εξασφαλίσει για όλους τους δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες, πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.
Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών.
Αυτοματοποιημένα , το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό, είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, ΧΑΠ και η άνοια.
Επίσης, στο πλαίσιο της πανδημίας, έχουν προστεθεί στα προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.
Για να ενημερώνεσαι και εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19, εγγράψου στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register
Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνήστε με το ΚΕΠ Υγείας Αιγάλεω , στο τηλ. 210-5319740, 741 (καθημερινά από 8 π.μ. – 2 μ.μ.) και στο e-mail egkoinoniki@yahoo.gr.