Αρχική LIFESTYLE Δωρεάν έλεγχος μαστογραφίας σε Ίλιον και Περιστέρι

Δωρεάν έλεγχος μαστογραφίας σε Ίλιον και Περιστέρι

Εικόνα για τον έλεγχο μαστογραφίας στις γυναίκες.

Ο Δήμος Ιλίου παρέχει στις γυναίκες του δήμου του δωρεάν έλεγχο μαστογραφίας, ενώ ο Δήμος Περιστερίου αντίστοιχα, εξασφαλίζει δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Ιλίου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται για τον δωρεάν έλεγχο μαστογραφίας, στον χώρο στάθμευσης επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 67Α, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018.

Παράλληλα, ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι κάθε γυναίκα μπορεί να υποβληθεί ΔΩΡΕΑΝ σε Έλεγχο Μαστογραφίας όταν:

  • Είναι από 40 έως 70 ετών.
  • Δεν έχει υποβληθεί σε εξέταση μαστογραφίας τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Δεν έχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Δεν βρίσκεται σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Η εξέταση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού και είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο τηλέφωνο 210 6456713, Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 10:00 – 15:00.

Ο Δήμος Περιστερίου, αντίστοιχα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Oι  Άγιοι Ανάργυροι” παρέχει την δυνατότητα σε άπορες, ανασφάλιστες και με χαμηλό εισόδημα γυναίκες, να κάνουν την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας.

Με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Υγείας – Καρδιολόγου Γιώργου Μπεκιάρη, ο Δήμος Περιστερίου, εξασφάλισε μία ακόμη πολύτιμη ημερομηνία εξέτασης για γυναίκες άπορες και ανασφάλιστες, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που είναι ηλικίας 40 έως 69 ετών, ανασφάλιστες ή ασφαλισμένες με χαμηλό εισόδημα (έως 6.000 ευρώ ατομικό ή έως 12.000 ευρώ οικογενειακό).

Προσοχή: Το  πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλέφωνο 210 5783266, ώρες 8:00-14:00 έως την Δευτέρα 26/11/2018.