Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Δήμο Περιστερίου

Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Δήμο Περιστερίου

Σε 2.300 δικαιούχους του Δήμου Περιστερίου μοιράστηκαν δωρεάν τρόφιμα, μέσω του προγράμματος της κοινωνικής σύμπραξης ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους), που υλοποιείται από το Σύνδεσμο Δήμων Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και είχαν παρθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία για τα άτομα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας!

Συγκεκριμένα, διατέθηκαν ποσότητες με τη μορφή πακέτων, που περιλαμβάνουν ελαιόλαδο, φακές, φασόλια, ρύζι, αλεύρι, ζυμαρικά, τοματοπελτέ, ζάχαρη, μήλα, πορτοκάλια, καρότα, πατάτες, ντομάτες, κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό κρέας και γάλα εβαπορέ, σε ποσότητες ανάλογα με τον αριθμό μελών κάθε οικογένειας.

Υπεύθυνοι για το συντονισμό της κοινωνικής δράσης, ήταν ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Παχατουρίδης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιο Θεοδωράκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΣΔΑ Θεόδωρο Αρβανίτη, καθώς και οι εργαζόμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, του ΑΣΔΑ και της Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Οι συμπολίτες μας δε θέλουν ελεημοσύνη, αλλά μια εργασία για να ζούνε με αξιοπρέπεια».
Ο Δήμος Περιστερίου στηρίζει τους πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα κοινωνικά προβλήματα των δημοτών που δοκιμάζονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.