Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε σημαντικός μάρτυρας

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε σημαντικός μάρτυρας

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε σημαντικός μάρτυρας

Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι, ο οποίος φέρεται να είναι σημαντικός μάρτυρας στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Στην ταυτοποίηση του «άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι», που ενδεχομένως είναι μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, κατάφεραν να φθάσουν οι αστυνομικές αρχές.

Αστυνομικοί, εφοδιασμένοι με τις έγχρωμες και καλής ποιότητας φωτογραφίες που πήραν από το βίντεο της ερευνητικής ομάδας των Forensic Architecture, «ξεψάχνισαν» εκ νέου την περιοχή της τραγωδίας και βρήκαν ποιος ήταν και πού έμενε, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Στο σπίτι του δεν βρήκαν κανέναν. Βρήκαν όμως δυο άτομα που τον γνώριζαν καλά. Αυτά  βεβαίωσαν ότι αυτός ήταν στο βίντεο.

Κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χθες όταν εμφανίστηκαν στον 23ο τακτικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση. Μετά από αυτό, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβίβασαν τα στοιχεία στην συνεργαζόμενη μαζί τους υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών η οποία και ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάλυση του βίντεο

Μετά όμως τη δημοσιότητα που πήρε το βίντεο, αλλά και το πόρισμα της προκαταρκτικής έκθεσης-ανάλυσης του οπτικοακουστικού υλικού που το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου αποκάλυψε η ανεξάρτητη δημοσιογραφική ιστοσελίδα «OmniaTv», αναζήτησαν και βρήκαν καθαρή έγχρωμη φωτογραφία του.

Από τις έρευνες που έκαναν ανακάλυψαν ότι πρόκειται για έναν 44χρονο. Ο ίδιος δήλωνε επιτηδευματίας.

Φερόταν ότι είχε πέντε γραφεία ταξιδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ειδικευόταν, αναφέρουν οι πληροφορίες, στα ταξίδια σε πόλεις της Τουρκίας. Και ιδίως στην Κωνσταντινούπολη όπου έχει γεννηθεί. Αν και φέρει τουρκικό όνομα, καθώς ο πατέρας του είναι Τούρκος, εκείνος χρησιμοποιεί το επώνυμο της Ελληνίδας μητέρας του.

Αρκετά από τα γραφεία του έχουν κλείσει. Έτσι είχε αρκετό χρόνο να τριγυρνά στην περιοχή της Ομόνοιας και της πλατείας Κάνιγγος, όπου αρκετοί τον γνώριζαν. Ανάμεσά τους όμως δεν ήταν οι εργαζόμενοι στο αρτοποιείο του «Βενέτη». Στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων. Έξω από το οποίο έχει καταγραφεί να προσπαθεί και τελικά να αποτρέπει τον Ζακ Κωστόπουλο από το να μπει, ενώ δεν προέκυψε να έχει καμία σχέση με το κατάστημα.

Σταδιακά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν κι άλλες φωτογραφίες και βίντεό του, όπως από την παρουσία του στα εγκαίνια ενός καταστήματος ειδών τεχνολογίας στη Γλυφάδα αλλά και με την πρώην σύζυγό του και να τις συγκρίνουν με τις φωτογραφίες και το βίντεο των Forensic Architecture.

Έτσι, δεν άργησαν να μάθουν και τη διεύθυνσή του στο Παλαιό Φάληρο όπου και τον αναζήτησαν. Έμαθαν όμως από τους γείτονες, όταν δεν τον βρήκαν, ότι έχει εξαφανιστεί.

Εκεί, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού δεν επρόκειτο για αστυνομικό, σταμάτησαν την έρευνα και έστειλαν όλα τα στοιχεία στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ανέλαβαν να τον εντοπίσουν. Παράλληλα τα στοιχεία του γνωστοποιήθηκαν και στον ανακριτή κι αναμένεται ότι θα κληθεί για να καταθέσει.

Όπως προκύπτει από τον συνδυασμό του βιντεοληπτικού υλικού, ο 44χρονος όχι μόνο ήταν αυτόπτης μάρτυρας του λιντσαρίσματος του Ζακ από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη συνεργό του, αλλά ήταν και δίπλα στην ομάδα ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του.