Αρχική Exclude Δολοφονία Σουλεϊμανί: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για αμερικανικούς στόχους στην Αθήνα

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για αμερικανικούς στόχους στην Αθήνα

Ελλάδα
HǍm17/11/2013.Sԕ͏̉ʁ ̅ԑ`ӔǠЏхɁ ԏՠЏ˕ԅ׍ʼnϕ-֙ԏ LőɊMɊǠБœ…Ɂ.(EUROKINISSI-ʙӔS ʁԙ̅чө

Όπως φαίνεται, η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες εκείνες που θα μπουν στο στόχαστρο της Τεχεράνης, ενόψει τυχόν αντιποίνων που μπορεί να υπάρξουν για τον θάνατο του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε κατόπιν διαταγής του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί μια πιθανή ενέργεια ή απόπειρα να χτυπηθούν αμερικανικοί στόχοι στη χώρα μας. Για αυτό τον λόγο η ΕΛΑΣ, έπειτα από πολύωρες συσκέψεις των στελεχών της, έχει λάβει έκτακτα μέτρα. Συγκεκριμένα, αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, στελέχη της ΕΥΠ και σύνδεσμοι της Αστυνομίας εκτιμούν τους πιθανούς κινδύνους και προτείνουν μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κανενός είδους πρόβλημα.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ παράλληλα γίνεται «λοκάρισμα» κτιρίων και επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων που ίσως να αποτελέσουν στόχους ομάδων που θέλουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Παράλληλα, σύνδεσμοι της ΕΛΑΣ βρίσκονται σε επικοινωνία με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας και της αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, όπως επίσης και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Ισραήλ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σχετικώς από αρμόδιες πηγές, έχουν ήδη τεθεί σε στενή παρακολούθηση πρόσωπα που κινούνται στους ιρανικούς κύκλους προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αλλαγές στις κινήσεις και τις επαφές τους, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις του. Συγχρόνως ήδη αυξάνονται οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας – ειδικά σε άτομα που φθάνουν στα νησιά μαζί με τις μεταναστευτικές ροές.

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, από το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν ενισχυθεί τα μέτρα φύλαξης, καθώς οι ελληνικές Αρχές δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να συμβεί το παραμικρό και να πιαστούν απροετοίμαστες στο ενδεχόμενο μιας ενέργειας που μπορεί να πλήξει το γόητρο και τα συμφέροντα της χώρας.