Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δημοτικός υπάλληλος εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Δημοτικός υπάλληλος εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

οφειλέτη

Δημοτικός υπάλληλος, εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας του η οποία είχε πεθάνει. Απολύθηκε και ζητάει να επιστρέψει στο δήμο.

Ένας δημοτικός υπάλληλος, εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του και απολύθηκε. Πλέον, ζητάει να επιστρέψει στην υπηρεσία του.

Το πρωτόδικο δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών καθώς δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό του ότι την σύνταξη εισέπραττε εξάδελφος της μητέρας του, που είχε την κάρτα ανάληψής της ο οποίος στην συνέχεια απεβίωσε.

Ο δημοτικός υπάλληλος φέρεται να εισέπραξε, από το 2004 έως το 2011, από τις συντάξεις χηρείας της μητέρας του 45.950 ευρώ. Ο ίδιος, προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Αιτούνταν την ακύρωση ως αντισυνταγματικής και παράνομης της απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου, με την οποία παύθηκε οριστικά από τον Δήμο.

Αρχικά, μετά την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επιβλήθηκε η προσωρινή παύση 6 μηνών. Ωστόσο, έπειτα από ένσταση της Γενικής Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου απολύθηκε.

Η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται πως δεν αφορά την υπηρεσία του αλλά είναι προσωπική.