Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Περιστέρι Δήμος Περιστερίου: “Σάρωσε” τα περιβαλλοντικά βραβεία στην διεθνή έκθεση VERDE-TEC (pics)

Δήμος Περιστερίου: “Σάρωσε” τα περιβαλλοντικά βραβεία στην διεθνή έκθεση VERDE-TEC (pics)

Βραβεία

Δύο περιβαλλοντικά βραβεία «Greek Green Awards 2019» κέρδισε ο Δήμος Περιστερίου, στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Περιβάλλοντος VERDE-TEC.

Αναδείχθηκε, έτσι, η περιβαλλοντική του ευαισθησία σε όλα τα επίπεδα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Περιστερίου βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης ανακύκλωσης στα σχολεία της πόλης και για το 1ο Κινητό Πράσινο Σημείο στην χώρα μας.

Τα βραβεία παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου.

Στην ομιλία της στο forum με θέμα «Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smart cities», η κα Τσιώτα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες και εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου για τη συμβολή σ’ αυτήν τη μεγάλη επιτυχία!

Στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο δήμος Περιστερίου είναι ένας από τους καθαρότερους Δήμους της Ελλάδας. Εφαρμόζοντας σύγχρονους τρόπους (οχήματα Euro 6), ρεύματα ανακύκλωσης και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών. Όλα αυτά καθιστούν την πόλη ελκυστική και με το βλέμμα στο μέλλον.

Στόχος του Δήμου Περιστερίου είναι μία καθαρή και λαμπερή πόλη με τα λιγότερα δυνατόν αστικά απόβλητα. Επίσης, η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ανακύκλωση, με υποδομές που βοηθούν στην καλή λειτουργία της υπηρεσίας και την ασφάλεια των εργαζομένων.