Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Ίλιον Δήμος Ιλίου: Βραβείο Περιβαλλοντικής Διαπαιδαγώγησης στα «Greek Green Awards»

Δήμος Ιλίου: Βραβείο Περιβαλλοντικής Διαπαιδαγώγησης στα «Greek Green Awards»

Βραβείο

Το «Πράσινο» Βραβείο Περιβαλλοντικής Διαπαιδαγώγησης με Τεχνολογία Αιχμής στην κατηγορία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης απέσπασε ο Δήμος Ιλίου.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των βραβείων «Greek Green Awards», κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης VerdeTec.

Το βραβείο αφορά στη δράση «Το περιβάλλον στα χέρια των μαθητών», στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Τη δράση διοργάνωσαν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ιλίου, σε συνεργασία με σχολεία και την περιβαλλοντική οργάνωση Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση WWF Ελλάς.

Σκοπός ήταν οι μαθητές να ενδιαφερθούν και να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον της πόλης τους, να προβληματιστούν για την υπάρχουσα κατάσταση και να αναλογιστούν τι θα ήθελαν να αλλάξει. Παράλληλα, οι παρεμβάσεις που πρότειναν υλοποιήθηκαν σε χώρους των σχολείων.

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Πρασίνου Κωνσταντίνος Γκόγκος. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Ιλίου Ευαγγελίας Γαλάνη. Υπενθυμίζεται ότι, τον Οκτώβριο του 2018, ο Δήμος Ιλίου είχε αποσπάσει και το βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για το Περιβάλλον στα European Business Awards for the Environment. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ευρώπης, για το πρόγραμμα «Φύτευση αρωματικών φυτών σε Σχολεία».

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Οι πρακτικές που εφαρμόζουμε ως Δήμος δεν αποσκοπούν μόνο στη διαρκή προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των νέων. Εκτός από την παροχή γνώσεων, το σχολείο επιβάλλεται να αποτελεί κοιτίδα περιβαλλοντικής αγωγής. Οι μαθητές μπορούν να αποτελέσουν μοχλό πίεσης για αλλαγή στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεχής προσπάθεια για παραχώρηση χρήσης των σχολικών μονάδων από την πολιτεία στο Δήμο, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην ενεργειακή τους αναβάθμιση. Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο στους μαθητές των σχολείων μας και τους εργαζόμενους του Δήμου και να τους ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη συνεργασία τους.»