Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Ίλιον Δήμος Ιλίου: Όχληση από τη μη αποκατάσταση οδοστρωμάτων

Δήμος Ιλίου: Όχληση από τη μη αποκατάσταση οδοστρωμάτων

Δήμος Ιλίου: Όχληση από τη μη αποκατάσταση οδοστρωμάτων

Ο Δήμος Ιλίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει τους πολίτες για την όχληση που προκλήθηκε από την μη αποκατάσταση των οδοστρωμάτων.

Ο Δήμος επισημαίνει ότι πρόκειται για έργο που αφορά την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Ιλίου, προϋπολογισμού 4.032.505,80€, του οποίου την ευθύνη διαχείρισης και επίβλεψης έχει η Περιφέρεια Αττικής. Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τα πλημμυρικά φαινόμενα αποτελούν πλέον παρελθόν για την περιοχή. Υπολείπεται, όμως, η αποκατάσταση των τομών στο οδόστρωμα επί των οδών Κρήτης, Παξών, Άρεως και Μεθοδίου έως Ψελλού.

Η άδεια εκσκαφής που εξέδωσε ο Δήμος προς την εταιρεία υλοποίησης του έργου, έληξε στις  8 Απριλίου 2019.

Οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος είναι να καθαρίζει τους δρόμους από τα χώματα (χωρίς αυτό όμως να λύνει οριστικά το πρόβλημα), καθώς και η συνεχής παρακολούθηση, φωτογράφηση και σύνταξη σχετικών εκθέσεων ελέγχου από την Δημοτική Αστυνομία, για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των οδοστρωμάτων ο Δήμος, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, θα προσπαθήσει να διατηρήσει την περιοχή καθαρή σε καθημερινή βάση με μηχανικά μέσα, όπως υδροφόρα, μηχανοκίνητη σκούπα και προσωπικό . Ταυτόχρονα οι δαπάνες των εργασιών θα βεβαιωθούν σε βάρος της αναδόχου εταιρείας προς είσπραξη.

Ο Δήμος ευχαριστεί τους πολίτες για την κατανόηση τους!