Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Δήμος Χαϊδαρίου: Έναρξη Προγραμμάτων Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου

Δήμος Χαϊδαρίου: Έναρξη Προγραμμάτων Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου

Σε λίγες ημέρες, ξεκινούν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου οι δράσεις για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών, με τα προγράμματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου.

Με αφορμή την έναρξή τους, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, δήλωσε:

«Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια πλήττουν όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες που φορτώνονται τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής και βιώνουν τις συνέπειές της.

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν ούτε το φαγητό της ημέρας, που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς πρωινό, που υποσιτίζονται με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους και την ποιότητα της ζωής τους.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου στέκεται αλληλέγγυος σε όλους τους αγώνες που αναπτύσσονται για το δικαίωμα στη δουλειά, για να μη περάσουν αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά.

Παράλληλα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα μας δίνεται για να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη και τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας.
Σε αυτά τα πλαίσια προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη με τη δημιουργία δύο νέων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας, το κοινωνικό παντοπωλείο και το πρόγραμμα σίτισης.

Το Χαϊδάρι αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πρόσωπο αλληλεγγύης που διαθέτει, μέσα από ένα οργανωμένο κοινωνικό δίκτυο, λειτουργώντας αυτές τις δομές.
Γνωρίζοντας ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε και να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη, αλλά και να αγωνιζόμαστε για μια άλλη κοινωνία με δικαιώματα στη ζωή για όλους τους συνανθρώπους μας».

Πηγή: ert.gr