Αρχική Exclude Δήμος Αιγάλεω: Ενίσχυση στους πληγέντες από το σεισμό του 2019

Δήμος Αιγάλεω: Ενίσχυση στους πληγέντες από το σεισμό του 2019

Δήμος Αιγάλεω: Ενίσχυση στους πληγέντες από το σεισμό του 2019

Με την υπ. αριθμ. 1889/27-8/2020 απόφαση του Δημάρχου Αιγάλεω, εγκρίθηκε η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού 730.614,43 €, που αφορά στους δικαιούχους εκ των πληγέντων κατοίκων του Αιγάλεω, στο σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019.

Ικανοποιήθηκαν τα υποβληθέντα αιτήματα των πληγέντων πολιτών, μετά από καίριες παρεμβάσεις της Διοίκησης, όπου απαιτούνταν, με τη σύνταξη και αποστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, συμπληρωματικών εκθέσεων για την επιχορήγηση του δήμου Αιγάλεω.

Εντός του Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες του δήμου θα προβούν στην έκδοση χρηματικών ενταλμάτων και στην κατάθεση των αναλογούντων ποσών μέσω των τραπεζικών λογαριασμών τους. Κατά συνέπεια δεν απαιτείται η φυσική τους παρουσία στις υπηρεσίες του δήμου για την είσπραξη των σχετικών ποσών.

 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας:

«Έναν χρόνο πριν, στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, μια από τις πρώτες έννοιες μας ήταν να αποζημιωθούν και να λάβουν έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, οι πληγέντες συμπολίτες μας από τον σεισμό. Είναι πολύ ευχάριστο, για μένα, ότι ικανοποιήθηκαν αιτήματα πληγέντων πολιτών και εγκρίθηκε η αντίστοιχη έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Κάναμε αυτό που έπρεπε για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας, γιατί δεν υπάρχει στιγμή χωρίς καθήκον, προσφορά και αφοσίωση.»