Αρχική LIFESTYLE Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Οι εθελοντές στην υπηρεσία των πολιτών

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Οι εθελοντές στην υπηρεσία των πολιτών

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων Ε.Δ.Ο.Κ. οργανώνει τη δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας του Πολίτη.

Η Ομάδα πρόκειται να εκπαιδευτεί σε θέματα Α΄ Βοηθειών, διάσωσης  και κοινωνικής προσφοράς. Θα έχει στη διάθεσή της το χώρο και τον απαραίτητο εξοπλισμό, έτσι ώστε να μπορεί να παρέμβει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ανάλογα τον αριθμό των συμμετεχόντων η εθελοντική ομάδα του Δήμου μπορεί να εκπαιδευτεί για τις εξής ειδικότητες: Α΄ Βοήθειες, Ορεινή Διάσωση, Αστική Διάσωση (τροχαίο – σεισμός), Πυρόσβεση.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τους διασώστες – εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ με βάσει τα διεθνή πρωτόκολλα, στο ΚΕΠ Υγείας. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης οι εθελοντές – διασώστες μπορούν να συνεισφέρουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και να καλύπτουν υγειονομικά μαζικές εκδηλώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομάδα μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΠ Υγείας στην οδό Σερίφου 2, στο τηλ. 2105690436, με την Κοινωνική Λειτουργό κα Αθανασία Μυγδάκη.

Παρασκήνιο
Εφημερίδα City View – 10ο τεύχος
Ν.Ν.