Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Διακοπή ρεύματος: Το μπλακ άουτ κλείνει τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης

Διακοπή ρεύματος: Το μπλακ άουτ κλείνει τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης

Διακοπή ρεύματος Θεσσαλονίκη: Ένα χάος επικρατεί στην Θεσσαλονίκη καθώς χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν οι κάτοικοι, αρκετά είναι τα κλειστά μαγαζιά.

Οι μαγαζάτορες πετάνε τα προϊόντα από τα ψυγεία!

Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν, από τις πρώτες πρωινές ώρες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε μεγάλο τμήμα της ευρύτερης περιοχής των οδών Μαρτίου – Βούλγαρη στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, λόγω υπόγειας διπλής βλάβης σε δύο μετασχηματιστές του δικτύου, την οποία επιχειρούν εδώ και ώρες να αποκαταστήσουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Το Κέντρο βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) άρχισε χθες, λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, να λαμβάνει αναφορές για διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή και συγκεκριμένα στις οδούς Στρωμνίτσης, Βούλγαρη, Καθηγητή Παπαδάκη, Αχιλλέως Σαμοθράκη, Ρήγα Φεραίου, Χαλκιδικής και Μακεδονίας, Σόλωνος, Καρακάση.

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν στις 5 τα ξημερώματα ότι πρόκειται για υπόγεια βλάβη στο δίκτυο. Πρόκειται μάλιστα για δύο βλάβες σε ισάριθμους μετασχηματιστές όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Σπύρος Γαβράς. «Υπάρχει αλληλουχία ηλεκτροδότησης διαδοχικών μετασχηματισμών. Στην συγκεκριμένη ομάδα 10 μετασχηματιστών έχουμε πρόβλημα γιατί βλάβες παρουσιάστηκαν στον πρώτο και παράλληλα στον δέκατο μετασχηματιστή. Αυτή η αλληλουχία των μετασχηματιστών θα μας έδινε τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσουμε την περιοχή, αν η βλάβη ήταν μόνο στον ένα μετασχηματιστή» σημείωσε ο κ. Γαβράς. «Η μία βλάβη εντοπίστηκε στην περιοχή Δελφών και Π.Συνδίκα και η δεύτερη περίπου στην περιοχή Βούλγαρη» συμπλήρωσε.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης της βλάβης, ωστόσο ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης εκτίμησε ότι τις μεσημεριανές ώρες θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Χάος επικρατεί στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες επιχειρηματίες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παγωτά, αλλαντικά, κρέατα και πολλά άλλα ευπαθή προϊόντα καταστράφηκαν με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να αναγκαστούν να τα πετάξουν.

Κάποιοι τυχεροί αντιλήφθηκαν έγκαιρα τη διακοπή και φρόντισαν να μεταφέρουν τα προϊόντα σε ψυγεία σε άλλες περιοχές, ενώ άλλοι, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, χρησιμοποιούν γεννήτριες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν οι επιχειρήσεις τους.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει τι ώρα ακριβώς θα αποκατασταθεί η βλάβη και επίσης, όλοι δηλώνουν άγνοια για το αν ο ΔΕΔΔΗΕ ή κάποιος άλλος αρμόδιος οφείλει να τους αποζημιώσει για τις ζημιές που έπαθαν.

Eίναι χαρακτηριστική η περίπτωση επιχείρησης που πουλάει μόνο παγωτά, η ζημιά στην οποία, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της που δεν ήθελε να μιλήσει επώνυμα, είναι ολοκληρωτική.

Στην ίδια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, υποκαταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στην περιοχή, τα οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνουν οι τόνοι των ευπαθών τροφίμων που έχουν στα ψυγεία τους.

Στη συμβολή των οδών Βούλγαρη και Μελενίκου σημειώθηκε η μία από τις δύο σοβαρές βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.Το πολυμελές συνεργείο προσπαθεί να αποκαταστήσει την υπόγεια βλάβη το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ενδεχομένως να αργήσει άλλες τρεις με τέσσερις ώρες περίπου.

Με πληροφορίες από GRtimes.gr