Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Διακοπή εργασιών στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ μετά το δυστύχημα

Διακοπή εργασιών στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ μετά το δυστύχημα

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Δωρεάν η ταφή του εργάτη που έχασε τη ζωή του στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Διεκόπησαν προσωρινά οι εργασίες στο υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ μετά το εργατικό δυστύχημα της Τετάρτης (09/01), προκειμένου να γίνουν επιπλέον έλεγχοι για τις συνθήκες υπό τις οποίες προχωρούν τα έργα.

Άνθρωποι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, πραγματοποιούν ελέγχους στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, μετά το δυστύχημα της Τετάρτης (09/01), όπου έχασε τη ζωή του ένας εργάτης.

Κατά τον πρώτο έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν σημαντικά προβλήματα ή παραλείψεις.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Παναγιώτης Κορφιάτης:

«Δόθηκε διακοπή εργασιών, επειδή πρόκειται για θανατηφόρο ατύχημα και σαφώς χρειάζονται και περαιτέρω έλεγχοι. Στους πρώτους ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν σημαντικά προβλήματα ή παραλείψεις όσον αφορά την ασφάλεια του οικοδομικού έργου. Δεν έχει βρεθεί για παράδειγμα κάποιο σπάσιμο στην κουπαστή, κάτι που να υποχώρησε.

Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα όμως, τον έλεγχο έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν πολύ έμπειροι επιθεωρητές. Από τότε που ξεκίνησε το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, έχουν διενεργηθεί τρεις έλεγχοι, ο τελευταίος μαζί με το συνδικάτο τον οικοδόμων τον Νοέμβριο και δεν είχε βρεθεί κάτι προβληματικό. Προγραμματίζαμε και νέο έλεγχο αυτές τις μέρες, αφού σε έργα τέτοιας έκτασης, πρέπει να είναι όσο το δυνατό συχνότεροι».