Αρχική Exclude «Διάγγελμα» Μητσοτάκη την Παρασκευή: Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

«Διάγγελμα» Μητσοτάκη την Παρασκευή: Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

«Διάγγελμα» Μητσοτάκη την Παρασκευή: Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

«Διάγγελμα» Μητσοτάκη την Παρασκευή: Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Τα πότε και πού θα αρθεί τελικά το lockdown και πώς θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε «διάγγελμα» προς τους πολίτες. Το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού αναμενόταν αρχικά την προηγούμενη εβδομάδα αλλά η ρευστή κατάσταση στο μέτωπο του κορoνοϊού συνέτεινε στο να μετατεθεί κατά λίγες ημέρες ώστε να υπάρξει πιο ευκρινής εικόνα.

 

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, στο Μέγαρο Μαξίμου θα περιμένουν τα στοιχεία μέχρι και την Παρασκευή το πρωί, ώστε ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει στη συνέχεια τα οριστικά μέτρα για το πώς θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα.

Μεταξύ άλλων αναμένεται:

  • Να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις σε άλλον Νομό
  • Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μόνο με την οικογένεια
  • Στις 14 /12 θα ανοίξουν μόνο λιανεμπόριο (μικρά καταστήματα και όχι εμπορικά κέντρα),  καταστήματα εποχιακών ειδών και κομμωτήρια, αλλά και αυτά  μόνο με ραντεβού!

Η εστίαση δε θα ανοίξει, το ζητούν πλέον και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του κλάδου

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Τα σχολεία από τη στιγμή που δεν κατέστη εφικτό να ανοίξουν στις 7/12 υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, να μην ανοίξουν τελικά στις 14/12 και μόνο για μία εβδομάδα, αλλά να ανοίξουν στις 11/1/2021. Ένας λόγος που συνηγορεί σε αυτό είναι η επιβάρυνση κατά 700.000 μετακινήσεις στην περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία.

Πηγή: Star.gr