Αρχική LIFESTYLE Χταποδάκι στιφάδο Αγιορείτικο

Χταποδάκι στιφάδο Αγιορείτικο

Καθώς η Σαρακοστή πλησιάζει αναζητούμε όλο και περισσότερες συνταγές οι οποίες θα δώσουν γεύση στο τραπέζι μας. Πρωτοπόροι στο νηστίσιμο μενού είναι οι Αγιορείτες όπου με λίγα και αγνά υλικά μεγαλουργούν δημιουργώντας πιάτα υψηλής γαστρονομίας!

ΥΛΙΚΑ :

1 χταπόδι
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά & 1 μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ξίδι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
5 φύλλα δάφνης
1 κιλό φρέσκες ντομάτες
μπαχάρι

Εκτέλεση :

Kαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρατάμε ολόκληρο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και τα μικρά κρεμμυδάκια. Bάζουμε το χταπόδι στη φωτιά με το κρασί, το ξίδι και το μεγάλο κρεμμύδι. Tο αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του. Mόλις βράσει, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό (ή τις ντομάτες), το λάδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια νερό και τα κρεμμυδάκια. Aφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.