Αρχική OUR VIEW Χάρης Κοπιτσής: «Δεξαμενή ταλέντων η Δυτική Αθήνα»

Χάρης Κοπιτσής: «Δεξαμενή ταλέντων η Δυτική Αθήνα»

Εικόνα για τον Χάρη Κοπιτσή

Ως μια περιοχή που παράγει ποδοσφαιριστές υψηλού επίπεδου, χαρακτήρισε ο Χάρης Κοπιτσής την Δυτική Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι και οι ομάδες της έχουν αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, σε επίπεδο ακαδημιών, κάτι που βοηθάει στην εξέλιξη των νεαρών παικτών.

«Η Δυτική Αθήνα, είχε πάντα την δυνατότητα να βγάζει ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, για πολλούς λόγους. Είναι μια πολυπληθής περιοχή, με πάρα πολλές ομάδες και συνήθως όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα, μπορείς να βρεις και την ποιότητα. Όταν υπάρχει τόσο μεγάλη δεξαμενή πάντα μας ενδιαφέρει και πάντα θα την κοιτάμε», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Υπάρχουν αρκετά ταλέντα και ικανοί παίκτες, αλλά για να φτάσει κάποιος ψηλά χρειάζεται και σκληρή δουλειά, θέληση και θυσίες. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Οι δυνατότητες όμως και οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, οι ομάδες τόσο σε ερασιτεχνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ακαδημιών έχουν όλο και καλύτερη προσέγγιση  προς τα νεαρά παιδιά και αυτό δίνει  την δυνατότητα σε ομάδες υψηλού επίπεδου να επιλέξουν ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν πολλά παιδιά στην ακαδημία της ΑΕΚ, που έχουν ενσωματωθεί από την περιοχή αυτή και με πολύ καλά αποτελέσματα».

Φυσικά, η εξέλιξη των νεαρών παικτών αποτελεί και έργο των προπονητών, όπου και εκεί έχουν γίνει βήματα προς τα μπροστά: «Έχει αλλάξει και η προπονητική διαδικασία, αφού πλέον, τα παιδιά πρέπει να βγάλουν διπλώματα για να εργαστούν στις ακαδημίες και λαμβάνουν την εκπαίδευση που χρειάζεται. Οι ομάδες, έχουν καταλάβει ότι το μέλλον βρίσκεται στους νέους και βελτιώνονται τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε παροχές και εγκαταστάσεις».

Ωστόσο, ο scouter της ΑΕΚ, ο οποίος έχει ξεκινήσει την καριέρα του στον Ορφέα Αιγάλεω και έχει αγωνιστεί τόσο στην ομάδα του «City», όσο και στον Πανελευσινιακό, αναφέρθηκε και στο μεγαλύτερο πρόβλημα, των ομάδων της περιοχής. «Γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή και τις ανάγκες που έχει, όπως αυτή των γηπέδων σε σχέση με την πληθώρα των συλλόγων και των παιδιών. Αυτή η έλλειψη, αναγκάζει τις ομάδες να προπονούνται στο μισό γήπεδο για πολλές ώρες και αυτό είναι τροχοπέδη για την βελτίωση των αθλητών. Είναι το κυριότερο και πιο ουσιώδες θέμα».

Καταλήγοντας, σε ερώτηση για το αν τα παιδιά από αυτές τις περιοχές, έχουν μεγαλύτερο «ποδοσφαιρικό τσαμπουκά», απάντησε: «Σίγουρα οι περιοχές αυτές είναι πιο σκληρές και μπορεί να σου δώσουν τη δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα για να προοδεύσεις. Αυτοί που έχουν δυσκολίες είναι αυτοί που φτάνουν και πιο ψηλά και ωριμάζουν γρηγορότερα, χωρίς όμως, αυτό να είναι απόλυτο, αφού εξαρτάται και από τον προσωπικό χαρακτήρα του καθενός».

Εφημερίδα City View – 6ο τεύχος
Στάθης Μασκαλίδης