Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Brexit: Ζητά ξανά διαπραγμάτευση η Τερέζα Μέι

Brexit: Ζητά ξανά διαπραγμάτευση η Τερέζα Μέι

Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως επιδιώκει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit προκειμένου να εξασφαλίσει «σημαντικές» αλλαγές, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συναντήσει ισχυρή αντίσταση από την Ένωση.

«Αυτό για το οποίο μιλώ δεν είναι μια περαιτέρω ανταλλαγή επιστολών, αλλά μια σημαντική και νομικά δεσμευτική αλλαγή στη συμφωνία αποχώρησης», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

«Το να διαπραγματευθώ μια τέτοια αλλαγή δεν θα είναι εύκολο. Θα σημαίνει ότι η συμφωνία αποχώρησης θα ανοίξει και πάλι, κάτι για το οποίο γνωρίζω ότι δεν υπάρχει μεγάλη όρεξη ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους μας», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Τ. Μέι: Ένα διαιρεμένο κοινοβούλιο καθιστά λιγότερο πιθανό το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να στείλουν ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα υποστηρίξουν τα σχέδιά της να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit και είπε πως με ένα διαιρεμένο κοινοβούλιο θα είναι δυσκολότερη η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχει έρθει ο καιρός τα λόγια να γίνουν πράξεις», είπε στους βουλευτές.

«Αν θέλετε να πείτε στις Βρυξέλλες τι θα αποδεχθεί αυτή η Βουλή, θα πρέπει να ψηφίσετε γι΄αυτό. Αν θέλετε να φύγουμε με μια συμφωνία, πρέπει να ψηφίσετε γι΄αυτήν. Αν θέλετε το Brexit, πρέπει να ψηφίσετε για το Brexit.»

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Οι πιθανότητες επιτυχίας γίνονται πολύ μεγαλύτερες αν αυτή η Βουλή με στηρίξει.

Ως εκ τούτου καλώ τη Βουλή να μου δώσει την εντολή που χρειάζομαι για να παραδώσω μια συμφωνία που αυτή η Βουλή μπορεί να υποστηρίξει. Κάντε το αυτό και μπορώ να εργαστώ ώστε να ξανανοίξει η συμφωνία αποχώρησης».