Αρχική CULTURE Αυτό είναι το τραγούδι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στο διαδίκτυο...

Αυτό είναι το τραγούδι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στο διαδίκτυο (vid)

Αυτό είναι το τραγούδι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στο διαδίκτυο (vid)

Οι κριτικές προέβλεπαν τότε παταγώδη αποτυχία και ότι δεν θα είχε πωλήσεις, αλλά τελικά έγινε το τραγούδι του 20ου αιώνα που παίζεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, στο διαδίκτυο.

Το “Bohemian Rhapsody” των θρυλικών Queen έγινε επίσημα τη Δευτέρα (10/12), το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής (Spotify, Apple Music, Deezer κ.α.).

Παρά τις αρχικές απαισιόδοξες προβλέψεις, τα έξι λεπτά της διάρκειάς του, οι αλλαγές του ρυθμού, τα στοιχεία της όπερας και οι στίχοι για τον Γαλιλαίο και τον Σκαραμούς, έκαναν “γκελ” στον κόσμο που το αγάπησε και εξακολουθεί να το αγαπάει, 43 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Ο όμιλος Universal Music ανακοίνωσε ότι το σινγκλ και το μουσικό του βίντεο του 1975 έπαιξαν πολύ -περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως και τα δύο μέχρι και τις 10 του μηνός- καταγράφοντας ρεκόρ.

Το εμβληματικό αυτό κομμάτι ξεπέρασε έτσι το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana και το “Sweet Child o’Mine” των Guns N’ Roses και γίνεται επίσης το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Με την ταινία “Bohemian Rhapsody”, η νέα γενιά γνώρισε το τραγούδι του βρετανικού ροκ συγκροτήματος. Πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη προβολή της, έγινε η μουσική σινε-βιογραφία με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών, που ανήλθαν στα 600 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύεται τον Φρέντι Μέρκιουρι, κέρδισε μια υποψηφιότητα για τις Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του στην ταινία την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος και για τα βραβεία ‘Οσκαρ τον Ιανουάριο.