Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αύριο στις 12:30 θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το λιανεμπόριο, εκκλησίες...

Αύριο στις 12:30 θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια

Κορονοϊός: Αλλαγές στα νέα μέτρα - Τι ισχύει αναλυτικά σε όλη την Ελλάδα

Αύριο στις 12:30 θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια

Αύριο στις 12:30 θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια. Αύριο στις 12:30 θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το λιανεμπόριο, εκκλησίες, κομμωτήρια και καραντίνα Ελλήνων του εξωτερικού, που θα έρθουν στη χώρα για τις γιορτές ενημέρωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα».

Με αυτή του την δήλωση ξεκαθάρισε ότι «Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως ενδεχομένως πολλοί να το είχαν φανταστεί», μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένειά μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε.

«Θα υπάρξει ελαστικοποίηση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 και μετά, σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι αύριο θα δοθούν οδηγίες και για τα SMS, αν αποφασιστεί οποιαδήποτε αλλαγή (π.χ. άνοιγμα λιανεμπορίου).

Εξήγησε ότι θα παραμείνουμε έως τις 7 του μήνα στις βασικές μας δραστηριότητες σε καθεστώς lockdown. «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο, ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα», σημείωσε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένας ικανοποιητικός αριθμός πολιτών.