Αρχική OUR VIEW Επιστροφή στις ρίζες για μια ξενιτεμένη πρωταθλήτρια

Επιστροφή στις ρίζες για μια ξενιτεμένη πρωταθλήτρια

Η Άννα Αρκαδιανού είναι αναμφίβολα το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Πρόσχαρη, σεμνή, σοβαρή και μετρημένη σε όλα της απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της.

Βρίσκεται στο Νο 148 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέννις, στα τζούνιορ και συνεχίζει για πιο πολλές διακρίσεις. Ανήκει στον Α.Ο. Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου, μια τενιστική κυψέλη, που έχει αναδείξει πολλά ταλέντα.

Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 2001 στην Αθήνα. Σε ηλικία 7 ετών ήρθε σε επαφή με το τέννις, πάντα στον Α.Ο.A.Χ. Μετά από 5 χρόνια, οι γονείς της Τάκης και Μαρία, κουβέντιασαν μαζί της το ενδεχόμενο να φύγει για το εξωτερικό. Το αποφάσισαν με το σκεπτικό ότι έπρεπε να ανοίξει τα φτερά της για καλύτερες μέρες. Στο άθλημα που λατρεύει και την λατρεύει.

Τελική επιλογή η Ισπανική Μάλαγα. Μία πόλη κοντά στο Γιβραλτάρ. Τα γήπεδα τέννις δίπλα στην θάλασσα και η Άννα όταν τελείωνε το επτάωρο μάθημα στο Αγγλικό σχολείο (όλη η περιοχή μιλάει και κινείται σε Αγγλικούς ρυθμούς) πήγαινε για την καθημερινή τρίωρη προπόνησή της. Ξενιτεμένη με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί μακριά από την οικογένειά του, αλλά το πείσμα και η δίψα της για επιτυχία, την κράτησαν τέσσερα περίπου χρόνια στην νότια Ισπανία.

Και δικαιώθηκε. Το 2013 κατακτά την πρώτη θέση πάντα στα τζούνιορ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Κ12). Τέννις Europe κορίτσια 14 στον ημιτελικό. Πρώτη θέση το 2016 στο g5.

Στα προημιτελικά στα διπλά, σε Τσεχία και Ολλανδία. Τελικός στην Πρέβεζα G5. Τελικός στην Μάλτα G4. Τελικός και ημιτελικός στην Αγγλία επίσης G4. Το 2017 τελικός και ημιτελικός στο Ισραήλ G2.

Αλλά κάποια στιγμή ένοιωσε ότι πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της. Στο δικό της σπίτι και στους γονείς της και φυσικά στον όμιλο, που πάντα την περίμενε με αγάπη. Εκεί την περίμενε φυσικά και ο εξαίρετος προπονητής της Τάκης Πούντζας.

Κλείνουμε αυτό το μικρό αφιέρωμα με δικές της λέξεις.

-Στο εξωτερικό ωρίμασα πιο γρήγορα. Οι συνθήκες ασφαλώς είναι καλύτερες, διότι και το κράτος και οι σύλλογοι διαθέτουν τους πόρους για να δημιουργούν πρωταθλητές.

-Το κρυφό μου όνειρο είναι να πάω τον Ιανουάριο στο OPEN της Αυστραλίας. Αισθάνομαι δυνατή και υγιής.

Της ευχόμαστε να ευοδωθούν οι προσπάθειές της. Και να συνεχίσουμε να καμαρώνουμε το «χρυσό» κορίτσι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δυτική Αθήνα.

Εφημερίδα City View – 8ο τεύχος
Α.Θ.