Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Απίστευτο: Μαθήτρια μήνυσε καθηγητή επειδή την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη...

Απίστευτο: Μαθήτρια μήνυσε καθηγητή επειδή την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της

μήνυσε καθηγητή επειδή την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις

Η είδηση προέκυψε από επίσημη ανακοίνωση και σύμφωνα με αυτή μαθήτρια μήνυσε καθηγητή επειδή την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της.

Συγκεκριμένα, η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Περιστέρι, εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον εκπαιδευτικό Δ. Δημητούλη τον οποίο μήνυσε ενήλικη μαθήτριά του. Η αιτία της μήνυσης, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, είναι η παρατήρηση που έκανε ο καθηγητής προς τη μαθήτρια όταν αυτή εξέφρασε απόψεις υπέρ της δικτατορίας των συνταγματαρχών στη χώρα μας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής:

 Πέρασαν 50 χρόνια από την αμερικανοκίνητη επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα, ενός από τα πιο ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα που υπήρξαν στον Πλανήτη, με χιλιάδες εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες αγωνιστών και δημοκρατικών ανθρώπων.
Σήμερα μέσα στην μνημονιακή δίνη που συμπαρασύρει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, έστω και μετά χιλίων εμποδίων, οι νοσταλγοί της Χούντας-η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής– λογοδοτούν για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους στην  Ελληνική δικαιοσύνη.
Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική συνείδηση των συναδέλφων μας.
Για ακριβώς αυτούς τους λόγους το μέλος της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι), ο συνάδελφος και συνδικαλιστής Δ. Δημητούλης, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, διώκεται από ενήλικη μαθήτρια γιατί την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της, ενώ βέβαια έπραξε αυτό που όφειλε ως λειτουργός του Δημόσιου σχολείου, υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές αξίες.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και καλούμε την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου όπου εκδικάζεται αγωγή σε βάρος του.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ!

       Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)