Αρχική Exclude ΑΟ Χαϊδαρίου: Μεταξύ τυρού και αχλαδιού, νέου ξεκινήματος και… Λελούδα

ΑΟ Χαϊδαρίου: Μεταξύ τυρού και αχλαδιού, νέου ξεκινήματος και… Λελούδα

ΑΟ Χαϊδαρίου

Μια βραδιά για το νέο ξεκίνημα του ΑΟ Χαϊδαρίου μεταξύ τυρού και αχλαδιού. Γαλλιστί entre la poire et le fromage.

Εντάξει, φράση κλισέ που εν προκειμένω δεν βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Διότι στο «Κάτι άλλο» στο Χαϊδάρι, εκεί όπου η νέα διοίκηση του ΑΟΧ παρέθεσε δείπνο γνωριμίας υπήρχαν σχεδόν τα πάντα στο τραπέζι εκτός από τα δύο προαναφερθέντα. Ακόμα και σε όσους θέλουν να προσθέτουν στη φράση που μας έρχεται «δανεική» από τη Γαλλία, το «οίνος παρεμβάλλεται», πάλι έχουμε διαφοροποίηση διότι εν μέσω καύσωνα προτιμήθηκε άφθονος και δροσιστικός ζύθος, κοινώς μπύρα.

Παλιά και νέα πρόσωπα

Απόντος τυρού και αχλαδιού λοιπόν, η βραδιά ήταν Χαϊδαριώτικη από κάθε άποψη. Στο κέντρο της πόλης, σε έναν πανέμορφο χώρο, με τον πρόεδρο του ΑΟΧ να καλωσορίζει παλιούς και νέους διοικούντες. «Νέο ξεκίνημα με παλιά και νέα πρόσωπα», είπε o Σωτήρης Παπαϊωάννου τονίζοντας ότι για τους διοικούντες είναι σημαντική η σύνδεση των Ακαδημιών και της Αντρικής ομάδας. Σαφής η πρόθεσή του να μην πει πολλά και να δώσει πάσα στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης ή τους προπονητές. Στο Νικόλα Καραβίτη που «με βάλανε γενικό αρχηγό, υπεύθυνο ακαδημιών και Γραφείο Τύπου», είπε αστειευόμενος και μίλησε για τη φιλοσοφία του ΑΟΧ με βάση τα παιδιά του Χαϊδαρίου, άποψη που τόνισαν επίσης οι αντιπρόεδροι Παναγιώτης Μοσχονάς και Αριστείδης Χρονόπουλος, ο ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Πορφύρης και η γραμματέας, Ελευθερία Μοσχονά.

Ακαδημίες και πρώτη ομάδα

Ο Δημήτρης Διαμάντης πήρε τη σκυτάλη. «Η κατάληξη είναι η πρώτη ομάδα. Για εμάς έτσι είναι το πλάνο. Τα παιδιά να ξεκινούν από τις ακαδημίες και να καταλήγουν εκεί», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των ακαδημιών, ο οποίος αποκάλυψε ότι μια σημαντική ενέργεια είναι ότι πλέον «φέραμε κοντά μας μια άλλη ομάδα, του Λύκους Χαϊδαρίου». Οι Λύκοι Χαϊδαρίου που θα παίζουν στη Β’ κατηγορία θα στελεχωθούν από παιδιά 16-17 ετών προκειμένου αυτά να αξιολογηθούν και εν συνεχεία να στελεχώσουν την ππρώτη ομάδα. Εκεί όπου θα τους περιμένει ο κόουτς, Χρήστος Κιούρκος. «Οι ακαδημίες είναι η βάση. Στόχος είναι να πάμε ακόμα καλύτερα από πέρυσι. Με ένα ρόστερ περίπου 26 παικτών να κάνουμε δυνατή ομάδα».

Οικογένεια… Χαϊδάρι

Όλα αυτά ειπώθηκαν στη διάρκεια ενός δείπνου άκρως οικογειακού. Οικογένεια θύμιζε το κλίμα, για οικογένεια μίλησε και ο Τάκης Σπίνουλας, οικοδεσπότης εν μέρει ως ιδιοκτήτης του «Κάτι άλλο», αλλά παρευρισκόμενος και ως μέλος της διοίκησης. «Το Χαϊδάρι είναι αυτό», είπε και πρόσθεσε: «Όλοι μαζί είναι Χαϊδάρι. Θέλουμε όλους δίπλα μας. Κάποτε με ρώτησαν πως πήρα το πρωτάθλημα. Δεν το πήρα μόνος μου. Ένας μόνος του δεν κάνει τίποτα. Όποιος δεν το βλέπει σαν οικογένεια αποχωρεί».

«Όταν μιλάμε για Χαϊδάρι, εννοούμε ΑΟΧ»

Στην άλλη άκρη του τραπεζιού, ο Πέτρος Καραβίτης. Προφανώς και δεν χρειάζονται συστάσεις για το ποιος είναι. «Βλέπω κάτι νέο. Βλέπω σύμπνοια δυνάμεων εδώ στο Χαϊδάρι και είμαι χαρούμενος. Κι όταν μιλάμε για Χαϊδάρι, εννοούμε ΑΟΧ», είπε ο επίτιμος πρόεδρος του ΑΟΧ, του οποίου η άποψη και τα λεγόμενα είναι πάντα βαρύνουσας σημασίας.

Η μεταγραφή Λελούδα

Μπροστά του στεκόταν κι ένας νέος… παίκτης. Ο λόγος για τον Μιχάλη Λελούδα που υπέγραψε στο Χαϊδάρι. Πέρυσι έπαιξε στον ΠΑΟ Ρουφ και στον Αίαντα Σαλαμίνας, τον οποίο οδήγησε στην Γ’ Εθνική. Στο δείπνο και οι Γρηγόρης Ρούπι, Στέλιος Σκυριώτης και Μιχάλης Κρητικός, τρεις ακόμα παίκτες που φέτος θα έχει στο ρόστερ του ο ΑΟΧ.