Αρχική OUR VIEW Ανθή Ζορμπά: Η κοινωνική πολιτική είναι το μεγάλο μας στοίχημα

Ανθή Ζορμπά: Η κοινωνική πολιτική είναι το μεγάλο μας στοίχημα

Ο Δήμος Πετρούπολης έχει ως βασική του προτεραιότητα την Κοινωνική Πολιτική γεγονός που αποδεικνύεται από το πλήθος δωρεάν αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων παροχών. Πέραν αυτών, ξεκινούν άμεσα τα Κέντρα Κοινότητας, και το ανανεωμένο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο. 

Η Ανθή Ζορμπά είναι αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής. Βρεθήκαμε μαζί της και μιλήσαμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη.

Έχετε δώσει προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα;

Ό,τι περνά από το χέρι του Δήμου γίνεται κάθε χρόνο. Φέτος, ενισχύσαμε την δημιουργία φρεατίων σε αρκετούς δρόμους της πόλης, ενώ κατασκευάσαμε τοιχεία συγκράτησης υδάτων από το βουνό στις οδός Υψηλάντου και Κέρκης και επίσης κατασκευάσαμε και τον αγωγό ομβρίων υδάτων στην οδό Συρράκου που διαχρονικά αντιμετώπιζε πρόβλημα. Άμεσα δημοπρατείται έργο (χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια) που αφορά την αντιπλημμυρική  προστασία.  Παρ’ όλ’ αυτά ζητάμε πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά από την Περιφέρεια.

Φέτος, τι ποσοστό παιδιών έμεινε εκτός παιδικών σταθμών;

Ο Δήμος Πετρούπολης, παρά τις ελλείψεις προσωπικού κατάφερε φέτος να μην μείνει κανένα παιδί έξω από το σχολείο.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι έχει ξεκινήσει η ανέγερση του δεύτερου ιδιόκτητου σταθμού της πόλης. Σε  τί στάδιο βρίσκεται το έργο;

Το 2013 και 2014 κατασκευάσαμε τον πρώτο ιδιόκτητο παιδικό σταθμό και εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει οι εργασίες  ανέγερσης του δεύτερου παιδικού σταθμού. Είναι στη φάση των εκσκαφών αυτή τη στιγμή,. Ταυτόχρονα,  έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την ανέγερση του τρίτου ιδιόκτητου παιδικού σταθμού.

Πρόσφατα το δικαστήριο δικαίωσε τη Μονή Λαμίας για τις διεκδικήσεις στο Ποικίλο Όρος. Πώς θα αντιδράσει η δημοτική αρχή;

Ο Δήμος Πετρούπολης θα προχωρήσει εγκαίρως σε άσκηση έφεσης έναντι της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών και καλεί την Κυβέρνηση να κάνει το ίδιο.

Εφημερίδα City View – 8ο τεύχος
Ε. Τριαντοπούλου