Αρχική LIFESTYLE Ανοσοθεραπεία: Νέα λύση στον καρκίνο

Ανοσοθεραπεία: Νέα λύση στον καρκίνο

Ανοσοθεραπεία: Νέα λύση στον καρκίνο

Νέα λύση στον καρκίνο προσφέρουν οι επιστήμονες μέσω μιας ειδικής θεραπείας, της ανοσοθεραπείας. Πρόκειται για θεραπεία που είτε  διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά ορισμένων ασθενειών, όπως ο καρκίνος , είτε ενισχύει το ανοσοποιητικό με παράγοντες (RNA εμβόλια) που μπορούν να τις αντιμετωπίσουν.

Σήμερα, η ανοσοθεραπεία μπορεί να αντιμετωπίσει το μελάνωμα και τον καρκίνο του πνεύμονα, γιατί είναι όγκοι οι οποίοι μεταβάλλονται πάρα πολύ. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α στα επόμενα 10 χρόνια η ανοσοθεραπεία θα μπορεί να αντιμετωπίσει και άλλες μορφές καρκίνου. Άλλωστε, στα επιστημονικά εργαστήρια υπάρχουν ήδη 2.000 πρωτόκολλα ανοσοθεραπείας . Μελλοντικά, θα καταπολεμά άμεσα τον καρκίνο του νεφρού και του πεπτικού συστήματος.

Η μέθοδος αυτή εμφανίστηκε το 2001-2002, ενώ από το 2010 και μετά έγινε ευρύτερα γνωστή. Αν και η ανοσοθεραπεία κατά τα πρώτα χρόνια ακολουθούσε τις χημειοθεραπείες, σήμερα, οι επιστήμονες δεν έχουν αποφασίσει αν θα έπρεπε να γίνεται πριν, μετά ή ταυτόχρονα με αυτές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επικρατεί όλο και περισσότερο και υποβοηθιέται από κλασσικές μεθόδους θεραπείας, όπως η ακτινοβολία και τα φάρμακα.