Αρχική Exclude Αναβολή πήραν οι πεζογέφυρες λόγω Χαϊδαρίου και Πανόρμου

Αναβολή πήραν οι πεζογέφυρες λόγω Χαϊδαρίου και Πανόρμου

πεζογέφυρες

Οι έξι πεζογέφυρες που επρόκειτο να εγκατασταθούν σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας σημείωσαν την τέταρτη κατά σειρά καθυστέρηση στην παράδοσή τους, παίρνοντας αναβολή για τον Μάιο του 2021.

Με νέα απόφασή του, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετέθεσε την προθεσμία για την ολοκλήρωση των έξι πεζογεφυρών στους κεντρικούς δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας. Όρισε ως καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωσή τους την 24η Μαΐου 2021. Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν πριν λίγες ημέρες, έπρεπε να παραδοθούν στις 23 Σεπτεμβρίου 2020. Αυτό δεν θα μπορούσε να καταστεί εφικτό. Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν οι καθυστερήσεις λόγω αλλαγών στις μελέτες, αλλά και επανασχεδιασμών λόγω μικρών μετατοπίσεων από τα αρχικά σημεία εγκατάστασης. Οι πιο σημαντικές καθυστερήσεις εστιάζονται στην πεζογέφυρα που θα εγκατασταθεί στη συμβολή της οδού Πανόρμου με την λεωφόρο Κηφισίας, αλλά και σε εκείνη που θα περνά επάνω από τη λεωφόρο Αθηνών, στο Παλατάκι του Χαϊδαρίου.

Χαϊδάρι: Αντίθετος με την σχεδιαζόμενη πεζογέφυρα στη θέση Παλατάκι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η σύμβαση έργου είχε επισημοποιηθεί, με τις σχετικές υπογραφές, τον Οκτώβριο του 2017. Το αρχικό του κόστος ορίστηκε στα 12.400.000 ευρώ. Η παράδοση των πεζογεφυρών είχε οριστεί για τον Απρίλιο του 2019. Σύντομα όμως αυτή μετατέθηκε για τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου. Ακολούθως οδηγηθήκαμε στον Απρίλιο του 2020. Από εκεί στον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Τώρα πήγαμε στον Μάιο του 2021. Να δούμε αν και αυτή η προθεσμία τηρηθεί, χωρίς να μετακινηθεί και πάλι.

Οι άλλες τέσσερις πεζογέφυρες του προγράμματος είναι οι εξής: λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο, λεωφόρος Ποσειδώνος και λεωφόρος Καλαμακίου, λεωφόρο Αθηνών και σχολές Προβατά στο Χαϊδάρι.