Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Άλλαξε ο χώρος για τα δωρεάν rapid tests στον Δήμο Χαϊδαρίου

Άλλαξε ο χώρος για τα δωρεάν rapid tests στον Δήμο Χαϊδαρίου

ΚΟΜΥ

Η αίθουσα πολιτισμού – πρώην ΝΕΛΕ στο Χαϊδάρι επιλέχθηκε αρχικά από τη δημοτική αρχή για τη δημιουργία του ειδικού σταθμού διενέργειας τεστ covid-19 για τη Δυτική Αθήνα.

Επρόκειτο για μια επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς στον ίδιο χώρο στεγάζεται νηπιαγωγείο, είναι ακριβώς δίπλα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στενός και τις ώρες αιχμής (π.χ. κατά την αποχώρηση των παιδιών) δημιουργείται έντονος συνωστισμός.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου κάλεσε τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφαση και να προχωρήσει άμεσα στην υπόδειξη νέου, κατάλληλου και ασφαλούς χώρου για να ξεκινήσει άμεσα η αναγκαία διαδικασία της διενέργειας rapid test (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού, με ανακοίνωσή του επίσης κάλεσε τον δήμο να αλλάξει το χώρο που επιλέχτηκε.

Τελικά, ο χώρος άλλαξε και μεταφέρθηκε στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο (είσοδος από οδό Αναγεννήσεως). Η ενημέρωση από τον Δήμο αναφέρει:

Στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο (είσοδος από οδό Αναγεννήσεως) θα διεξάγονται από αύριο Πέμπτη τα δωρεάν rapid tests για τους κατοίκους
Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει ότι:
Η λειτουργία Σταθμού διενέργειας rapid tests στο κτίριο της πρώην ΝΕΛΕ ήταν εισήγηση του ΕΟΔΥ, που έκρινε ότι από όλους τους χώρους που πρότεινε ο Δήμος η συγκεκριμένη θέση είναι ευκολότερα προσβάσιμη στους πολίτες.
Στη Δυτική Αθήνα Σταθμοί λειτουργούν ήδη από τον ΕΟΔΥ Σταθμοί διενέργειας rapid tests στο Περιστέρι και στο Ίλιον. Ο Σταθμός στο κτίριο της πρώην ΝΕΛΕ θα εξυπηρετούσε λοιπόν κυρίως τους κατοίκους του Χαϊδαρίου, του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας.
Ο ΕΟΔΥ, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την επιστημονική τεκμηρίωση της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενημέρωσε τον Δήμο ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος συνωστισμού λόγω της λειτουργίας του Σταθμού.
Την υπεύθυνη αυτή διαβεβαίωση επανέλαβε ο ΕΟΔΥ και σε νέα επικοινωνία με τον Δήμο σήμερα Τετάρτη. Άλλωστε, η είσοδος προς τον χώρο διενέργειας των δειγματοληψιών είχε προβλεφθεί να γίνεται από την Ιερά Οδό και όχι από την είσοδο επί της οδού Κολοκοτρώνη, ώστε να μην υπάρχει γειτνίαση με τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά στα σχολεία.
Παρ’ όλα αυτά, σεβόμενος τις ανησυχίες που εξέφρασαν μερικοί από τους κατοίκους και τον γενικότερο φόβο και ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ο Δήμος Χαϊδαρίου αποφάσισε την αλλαγή χωροθέτησης του Σταθμού από αύριο Πέμπτη.
Ο νέος χώρος διεξαγωγής δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ είναι στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Χαϊδαρίου (είσοδος από οδό Αναγεννήσεως).
Οι ώρες διεξαγωγής των tests είναι οι ίδιες, 9.00 -15.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.