Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Μάνδρα-Ειδυλλία Αλήθειες και… ψέματα για την ομάδα ΟΠΚΕ στη Μάνδρα

Αλήθειες και… ψέματα για την ομάδα ΟΠΚΕ στη Μάνδρα

Σε σειρά αντιφάσεων και… ψεμάτων πέφτει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την διάθεση των δυνάμεων της ΟΠΚΕ στην Μάνδρα.

Η αρχή έγινε με την καταγγελία της δημάρχου της περιοχής, Ιωάννας Κριεκούκη που υποστήριξε πως, αντί οι άνδρες της ΟΠΚΕ να επιχειρούν στην Μάνδρα για την αποτροπή πλιάτσικου, εκείνοι πήγαν στην Κυψέλη για να φυλούν το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» μόλις μία ομάδα ΟΠΚΕ και όχι τρεις όπως ανέφερε η ανακοίνωση του αρχηγείου είχε διατεθεί για την περιοχή της Μάνδρας.

Η συγκεκριμένη ομάδα η Κ-211 ξεκινούσε την βάρδια της στις 14:00 το μεσημέρι και με εντολή του κέντρου πήγε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδρούρου όπου και παρέμεινε έως τις 17:30. Στη συνέχεια πήγε στη Μάνδρα στις 19:00 το απόγευμα όπου και παρέμεινε για λίγο καθώς η βάρδια της έληγε στις 22:00.

Το δεύτερο ψέμα σχετίζεται με την αναφορά από το αρχηγείο πως μια ομάδα ΟΠΚΕ «μεταφέρθηκε στο Νέο Κόσμο επιχείρηση που σχετίζεται με κλοπές», το πρωί του Σαββάτου, ενώ θα έπρεπε να εκτελούσε υπηρεσία σε Μενίδι και Ζεφύρι.

Η αλήθεια είναι πως μετακινήθηκε στο «Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να συμμετάσχει στα μέτρα ασφάλεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που θα είχε παρουσία στην κηδεία του διακεκριμένου πανεπιστημιακού καθηγητή και διανοούμενου Κώστα Βεργόπουλου», όπως αναφέρει το «Ελεύθερος Τύπος».

Τέλος, «επισημαίνεται ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, μία ομάδα ΟΠΚΕ, που εκτελεί βραδινή βάρδια στην Μάνδρα Αττικής, μετά τη 22:00 τα ξημερώματα μετακινείται στο σπίτι του πρωθυπουργού για να αντικασταστήσει την υπάρχουσα διμοιρία των ΜΑΤ. Το Σάββατο, ημέρα καταγγελίας της δημάρχου, η Κ-223 ΟΠΚΕ με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας, στις 22:10 παρέμεινε στη συμβολή των οδών Αγ. Γλυκερίας και Κοκκερέλ στην Κυψέλη, δίπλα από το σπίτι του πρωθυπουργού για λήψη μέτρων ασφάλειας».

Πηγή: newpost.gr