Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αιγάλεω: Ο Διαγόρας πανηγυρίζει για την οριστική άνοδο

Αιγάλεω: Ο Διαγόρας πανηγυρίζει για την οριστική άνοδο

Διαγόρα Δρυοπιδέων

Ο Διαγόρας είναι μαζί με τον πρωταθλητή της Α2, Χαρίλαο Τρικούπη από το Μεσολόγγι, οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Basket League, αφού η ΕΟΚ επικύρωσε τη βαθμολογία όπως αυτή καταρτίστηκε με την παύση της σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του Διαγόρα Δρυοπιδέων:

“Ο Διαγόρας εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο για την άνοδο στην Α1 κατηγορία, μετά και τη διακοπή του πρωταθλήματος στις 7 Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού. Η ομάδα με καταγωγή από τη Κύθνο, που μετρά 4 ανόδους σε 5 έτη, πραγματοποίησε μια ιστορική χρονιά, καθώς εκτός από την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, έφτασε στον ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδος. Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιαννούλης Καλλίλας που βρίσκεται στα ηνία απο το 2009 και οι παλαιότερες καραβάνες, ο αρχηγός Μιχάλης Καρασταμάτης και ο Λεωνίδας Παπαδολιάς που έχουν στο παλμαρέ τους 4 ανόδους σε 5 χρόνια παρουσίας στους “πράσινους”, κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς.

Γιαννούλης Καλλίλας:

“Μετά από πολύ αγώνα και κόπο όλα αυτά τα χρόνια, η φετινή σεζόν ήταν η ιστορικότερη για τον Διαγόρα, αφου έκλεισε με άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Α1. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο, παίχτες, προπονητές, βοηθούς, φιλάθλους και όλους όσους έχουν αγαπήσει το Διαγόρα και έχουν βοηθήσει να κάνει αυτό το τεράστιο άλμα”.

Μιχάλης Καρασταμάτης:

“Κανείς δεν ήθελε να τελειώσει έτσι η χρονιά, αλλά αφού συνέβη, νομίζω ότι στο τέλος νιώθουμε δικαιωμένοι. Κακά τα ψέμματα η ομάδα ήταν φαβορί για την άνοδο με τις προσθήκες που έκανε το καλοκαίρι, ιδιαίτερα με την τριάδα Καράμπουλα, Πετροδημόπουλου και Λιακόπουλου. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα μέσα στην χρονιά, αλλά πήραμε αυτό που αξίζαμε στο τέλος και βέβαια η συμμετοχή μας στον ημιτελικό κυπέλλου ήταν μια τεράστια επιτυχία για το σωματείο.

Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια δείχνει μια σταθερά ανοδική πορεία, με εξαίρεση την αναγνωριστική χρονιά μας πέρυσι στην Α2, φέτος έγραψε μια ακόμη άνοδο, την τέταρτη σε 5 χρόνια και αυτό οφείλεται στο καλό κλίμα που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο πρόεδρος που έχει δώσει και την ψυχή του σε αυτήν την ομάδα. Τέλος ελπίζω να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό που ζούμε και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και σε αυτό που αγαπάμε όλοι, στο να παίζουμε μπάσκετ”.

Λεωνίδας Παπαδολιάς:

“Το ταξίδι του Διαγόρα ξεκίνησε από τα τοπικά πρωταθλήματα, όπου άρχισα να αγωνίζομαι και εγώ στην ομάδα και κατέληξε στην πιο επιτυχημένη του χρονιά με αυτή την άνοδο. Οι προσπάθειες της διοίκησης και ιδιαίτερα του προέδρου μας ευδοκίμησαν και καταφέραμε να φτάσουμε στον προορισμό μας, που ήταν για όλους η Βasket league. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθούν οι προϋποθέσεις για να αγωνιστούμε στην Α1 κατηγορία, αλλά αν αυτό δεν επιτευχθεί θα προσπαθήσουμε να είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές στην Α2”.