Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αγωνία: Προσπάθησαν να αποσωληνώσουν τη δικηγόρο, αλλά δεν κατέστη δυνατό

Αγωνία: Προσπάθησαν να αποσωληνώσουν τη δικηγόρο, αλλά δεν κατέστη δυνατό

Εκτός αναπνευστήρα η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά, η οποία τραυματίστηκε βαριά στο αριστερό πόδι την περασμένη Παρασκευή, από ναυτική φωτοβολίδα, στη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για ιδιαίτερα βαρύ περιστατικό, αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές, συνεκτιμώντας το σχεδόν απανθρακωμένο γόνατο, την απαιτητική χειρουργική επέμβαση και τη δύσκολη μετεγχειρητική κατάσταση της ασθενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιατρικό προσωπικό επιχείρησε σήμερα να αποσωληνώσει την τραυματία, αλλά τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς η γυναίκα έδειχνε ανησυχία και δεν ανταποκρινόταν όταν της μείωναν τα φάρμακα.

Η ασθενής, που υποβλήθηκε σε πολύωρη -από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής ως τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου- επέμβαση, ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική, για την αντιμετώπιση του τραύματος, διανύει το τρίτο 24ωρο διασωληνωμένη και με φαρμακευτική αγωγή για αιμοδυναμική υποστήριξη καθώς είναι αιμοδυναμικά ασταθής. Παράλληλα, οι γιατροί κάνουν συνεχώς καθαρισμούς στο τραύμα προσπαθώντας να περιορίσουν τον κίνδυνο κάποιας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Επιβαρυμένο είναι και το αναπνευστικό σύστημα της ασθενούς, καθώς λόγω των επεισοδίων είχε εισπνεύσει και χημικά, ωστόσο θεωρείται αντιμετωπίσιμο από  τους γιατρούς.