Αρχική Exclude Αγκυροβόλιο σε Σαλαμίνα, Ελευσίνα για κρουαζιερόπλοια

Αγκυροβόλιο σε Σαλαμίνα, Ελευσίνα για κρουαζιερόπλοια

αγκυροβόλια

Tην απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί σε αγκυροβόλια που βρίσκονται εντός της επικράτειάς της κρουαζιερόπλοια, τα οποία έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αργία, λόγω του κορονοϊού, περιμένουν διεθνείς παράγοντες της κρουαζιέρας.

Όπως αναφέρει toparon.gr, τα αγκυροβόλια αυτά θα βρίσκονται σε περιοχή της Σαλαμίνας και στον κόλπο της Ελευσίνας.

Ήδη πέντε πλοία ελληνικών συμφερόντων υπέβαλαν σχετικό αίτημα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και πλοία ξένων εταιρειών.

Και μιλάμε για αρκετά χρήματα. Οι ξένοι πράκτορες όταν κλείνουν μια κρουαζιέρα εισπράττουν προκαταβολικά το 50% της αξίας της και το υπόλοιπο ο επιβάτης το πληρώνει στο πλοίο.

Αυτά είναι και τα χρήματα που μένουν στην εταιρεία, δεδομένου ότι ο πράκτορας αναλαμβάνει να πληρώσει και τα διάφορα έξοδα που αναλογούν στον κάθε επιβάτη (φόρους, εξυπηρέτηση λιμανιών κ.λπ.). Τελικά οι μόνοι που δεν θα χάσουν, όπως φαίνεται, είναι οι τουριστικοί πράκτορες.

Ζημιά στον Πειραιά

Ο κορονοϊός έκανε μεγάλη ζημιά στον Πειραιά. Είχαν προγραμματισθεί δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων για όλο τον Απρίλη! Όπως διαρρέεται από κύκλους του υπουργείου, τα κρουαζιερόπλοια που θα ελλιμενισθούν εδώ σε περίπτωση που το απαιτήσουν οι περιστάσεις θα επιταχθούν για όσο διάστημα χρειασθεί για να χρησιμοποιηθούν ως πλωτά νοσοκομεία.