Αρχική Exclude Αγία Βαρβάρα: «Φρούριο» ο Ναός – Επί ποδός άντρες της ΕΛΑΣ

Αγία Βαρβάρα: «Φρούριο» ο Ναός – Επί ποδός άντρες της ΕΛΑΣ

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω, με άντρες της ΕΛΑΣ να έχουν παραταχθεί στην είσοδο της εκκλησίας για την αποτροπή προσέλευσης πιστών, υπό το φόβο διασποράς του κορονοϊού.

Τα αστυνομικά μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά ενώ πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για την εφαρμογή των αποφάσεων κατά της πανδημίας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπει χάρτες με δύο ζώνες αποκλεισμού, αποτροπή υπαίθριου παζαριού και προσέλευσης πολιτών στον περίβολο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Ηχητικά σήματα περιπολικών, έλεγχοι πεζών και… μικροπωλητών, προσαγωγές ακόμη και συλλήψεις, αποτελούν τα τέσσερα στάδια κλιμάκωσης των αστυνομικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αρκετές μέρες τώρα έχουν έρθει σε επαφές με Μητροπολίτες και Ιερείς περιοχών που τις επόμενες ημέρες γιορτάζουν οι πολιούχοι των πόλεων τους, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί ότι οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών με το απαιτούμενο προσωπικό και θα παραμείνουν κλειστές και μετά το πέρας τους.

Οι συναντήσεις επεκτάθηκαν, όσον αφορά την περίπτωση της Αγίας Βαρβάρας, με τον Δήμαρχο αλλά και με τοπικές οργανώσεις ΡΟΜΑ, που διαβιούν στην συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας τη δέσμευση και από αυτούς, πως θα τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα.

Αντίστοιχα μέτρα αν όχι πιο αυστηρά, πάρθηκαν και στον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα ενώ συναγερμός έχει σημάνει και για την επερχόμενη γιορτή του Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στον Βόλο, για τα μέτρα που αφορούν στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου είχε τονίσει πως “τώρα τον Δεκέμβριο να κάνουμε μία προσπάθεια, να μη γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε. Όπως δεν γιορτάσαμε το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και όπως γιορτάζουμε ως Έλληνες και σαν Χριστιανοί όλες τις γιορτές”.

“Είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε γιατί περιέχει ενσυναίσθηση, εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε. Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε, να τις τηρήσουμε. Πρέπει να φθάσουμε ως τα Χριστούγεννα με σύνεση και με τήρηση των μέτρων- μέχρις ότου έχουμε τον εμβολιασμό, να ξανανοίξει η ζωή μας και να γίνουμε πάλι κανονικοί άνθρωποι”, είχε επισημάνει.