Αρχική CULTURE Αγ. Βαρβάρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Αλέκος Παναγούλης, το αίμα της Ελλάδας»

Αγ. Βαρβάρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Αλέκος Παναγούλης, το αίμα της Ελλάδας»

Αγ. Βαρβάρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Αλέκος Παναγούλης, το αίμα της Ελλάδας»

Παρουσίαση του βιβλίου «Αλέκος Παναγούλης, το αίμα της Ελλάδας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου στην αίθουσα του Μεγάρου «ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ».

Το βιβλίο ανήκει στον Γάλλο δικηγόρο-ακτιβιστή Denis Langlois. Ο Langlois παρακολούθησε ως παρατηρητής ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη δίκη του Αλέξανδρου Παναγούλη που καταδικάσθηκε από το Στρατοδικείο Αθηνών στις 17 Νοεμβρίου του 1968 για την απόπειρα εκτέλεσης του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Οι δημοσιογράφοι – συγγραφείς Κώστας Μαρδάς και Πέτρος Κασιμάτης με τον ξεχωριστό τους τρόπο ξεφύλλισαν τις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας σκιαγραφώντας τα πρόσωπα και τις καταστάσεις της εποχής και φώτισαν τις μνήμες  που σημάδεψαν την οικογένεια Παναγούλη.

Ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος απέδωσε τα ποιήματα του Παναγούλη που έγραψε στη φυλακή και έσταζαν πόνο και συνάμα θέληση για ζωή και ελευθερία. Ο Δήμαρχος, Γιώργος Καπλάνης, καλωσόρισε τον π. βουλευτή Στάθη Παναγούλη  με αναφορές σε γεγονότα που έδεσαν την οικογένεια με την ιστορία της πόλης. Ακόμα, ευχαρίστησε τον Βουλευτή Γιώργο Καρρά και τους παριστάμενους για τη παρουσία τους σ’  αυτή την εκδήλωση τιμής και μνήμης.