Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ 55χρονος παρίστανε τον αστυνομικό και ζητούσε έως 150.000 ευρώ για δήθεν τροχαία

55χρονος παρίστανε τον αστυνομικό και ζητούσε έως 150.000 ευρώ για δήθεν τροχαία

τροχαία

Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης ένας 55χρονος αλλοδαπός. O 55χρονος έκανε τον αστυνομικό, τηλεφωνούσε σε πολίτες και τους ζητούσε χρήματα για να αποκρύψει δήθεν θανατηφόρα τροχαία.

Συγκεκριμένα, ο 55χρονος ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του μέχρι και 150.000 ευρώ. Συνελήφθη στα Γιάννενα για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος, ενώ αναζητούνται συνεργοί του.

Ο 55χρονος με τους συνεργούς του, τηλεφωνούσαν με απόκρυψη σε ανυποψίαστους πολίτες. Επικαλούμενοι την ιδιότητα του αστυνομικού και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, ζητούσαν από αυτούς να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, ώστε να αποφευχθούν ποινικές συνέπειες.

Σύμφωνα με το «Έθνος, ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διαπράχθηκαν,ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 55χρονου και σε περιπτώσεις απάτης που τελέστηκαν στην περιοχή της Κηφισιάς, στην Αττική.